Sandık görevlisi ücretleri ne zaman yatacak. Temmuz 2023 sandık görevlisi ücretleri kaç TL? Sandık görevlisi ücreti nasıl sorgulanır?

Sandık görevlisi ücreti gündemdeki yerini koruyor. Türkiye'nin her bir yanından binlerce sandık görevlisi 14 ve 28 Mayıs seçimleri için sandıklarda görev aldı. Sandığın güvenliği, seçmenlere yardımcı olma, oy sayımı gibi görevleri yürüten sandık görevlileri, seçim ücretlerinin ne zaman yatacağını sorguluyor. Peki sandık görevlisi ücretleri kaç TL, ne zaman yatacak? Sandık görevlisi ücreti nasıl sorgulanır? İşte ayrıntılar.

Google Haberlere Abone ol
Sandık görevlisi ücretleri ne zaman yatacak. Temmuz 2023 sandık görevlisi ücretleri kaç TL? Sandık görevlisi ücreti nasıl sorgulanır?

Sandık görevlileri 14 Mayıs Cumhurbaşkanı ve Milletvekili ve 28 Mayıs Cumhurbaşkanı seçimlerinde görev yaptı. Her sandıkta birden fazla görevli yer aldı.

Binlerce sandık görevlisinin desteğiyle yürütülen seçim sonucunda sandık görevli ücretlerinin hesaplara yatacağı tarih sorgulanıyor. 

Peki sandık görevlisi ücretleri kaç TL, ne zaman yatacak? Sandık görevlisi ücreti nasıl sorgulanır? İşte ayrıntılar.

2023 SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ NE KADAR, KAÇ TL?

2023 yılı için sandık görevlisi ücretleri henüz açıklanmadı. Ancak genel hesaplama yöntemi ile 2000 x memur maaş katsayısı olması dolayısıyla 0,433684 x 2000 = 867 TL civarında olması bekleniyor.

Sandık görevlisi için 2023 yılında ödenecek net tutar henüz belli olmadı.

2019 yılında yerel yönetimlerin belirlendiği seçimde sandık görevlisi ücretleri şu şekildeydi:

Başkan ve Üyeler: 261 TL

Siyasi parti temsilcileri: 130 TL

SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETİ NASIL SORGULANIR?

Sandık görevlisi ücretleri önceki seçimde de olduğu gibi hesaplara ödenecek. İl ve ilçe seçim kurulu başkanlıkları adına açılacak hesap aracılığı ile verilecek. Elden ödeme yapılmayacak.

MÜŞAHİTLERE ÖDEME YAPILACAK MI?

Müşahit veya diğer bir adıyla seçim gözlemcisi sandık kurullarının oluşturulması, oy kullanma, tasnif ve tutanakların tutulması işlemlerini takip eder ve gerekli durumlarda itiraz eder. Müşahitlik, gönüllülük esasına dayalı yapılır.

Müşahitler siyasi partilerin ve bağımsız adayların belirleyip İlçe Seçim Kurulu’na sundukları liste üzerinden kura ile belirlenir. 

Seçim günü görev yapabilmeleri için bir siyasi parti onaylı "Müşahit Görev Belgesi"ne sahip olmaları gerekir. Gönüllülük esasına dayalı olarak yapılan Müşahitlik görevini yapanlara seçim görevli ücreti ödenmez.

2023 SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETİ NE ZAMAN YATACAK?

Sandık görevlisi ücretlerinin ne zaman yatacağı henüz belli olmadı. Mayıs ayında okullarda görev alan sandık görevlilerinin ücret ödemeleri ve tarihleri resmi açıklamayla belli olacak.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin