Sandık görevlisi ücretleri ne zaman yatacak. Sandık görevlisi ücretleri ne kadar, kaç TL. Sandık görevlisi ücretleri nereden hangi bankadan alınır?

Sandık görevlisi ücretleri gündemde yer almaya devam ediyor. Sandık görevlileri 14 ve 28 Mayıs tarihlerinde 2023 seçimleri için görev yaptı. Bu kapsamda sandık görevlisi ücretleri miktarı ve ne zaman yatacağı merak ediliyor. Peki Sandık görevlisi ücretleri ne zaman yatacak? Sandık görevlisi ücretleri ne kadar, kaç TL? Sandık görevlisi ücretleri nereden hangi bankadan alınır?

Google Haberlere Abone ol
Sandık görevlisi ücretleri ne zaman yatacak. Sandık görevlisi ücretleri ne kadar, kaç TL. Sandık görevlisi ücretleri nereden hangi bankadan alınır?

Sandık görevlisi ücretleri ne zaman yatacak? sorusunun yanıtı araştırılıyor.

Sandık görevlisi ücretleri henüz hesaplara yatmadı.

Sandık görevlisi ücretlerinin ne zaman yatacağı henüz belli olmadı. 

SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETİ NE KADAR? 

Sandık görevlisi ve sandık başkanı ücreti henüz belli olmadı. 2019'da sandık görevlisi ücretleri şu şekildeydi;

Başkan ve üyeler için 261,00 TL,
Siyasi Parti Temsilcileri için de 130,00 TL.
Hesaplamanın 2000 x memur maaş katsayısı olması nedeniyle sandık görevlisi ücretinin 0,433684 x 2000 = 867 TL civarında olması bekleniyor.

MÜŞAHİTLERE ÖDEME YAPILACAK MI?

Müşahit veya diğer bir adıyla seçim gözlemcisi sandık kurullarının oluşturulması, oy kullanma, tasnif ve tutanakların tutulması işlemlerini takip eder ve gerekli durumlarda itiraz eder. Müşahitlik, gönüllülük esasına dayalı yapılır.

Müşahitler siyasi partilerin ve bağımsız adayların belirleyip İlçe Seçim Kurulu’na sundukları liste üzerinden kura ile belirlenir. 

Seçim günü görev yapabilmeleri için bir siyasi parti onaylı "Müşahit Görev Belgesi"ne sahip olmaları gerekir. Gönüllülük esasına dayalı olarak yapılan Müşahitlik görevini yapanlara seçim görevli ücreti ödenmez.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin