Sanatçıya sansürde vahim tablo!

Türkiye, müzik özgürlüğünde sınıfta kaldı.

Google Haberlere Abone ol
Sanatçıya sansürde vahim tablo!

Türkiye'de, 2014 yılında sanatçılara karşı uygulanan sindirme, saldırı, sansür, gözaltı, hapis ve tehdit olaylarını değerlendiren, Danimarka merkezli uluslararası sivil toplum örgütü FreeMuse'un (FREEdom of MUSical Expression- Müziksel İfade Özgürlüğü) listesinde, Rusya ve Çin’den sonra 3. sırada yer aldı.



Dünya genelinde, 2014 yılında müzisyenlere karşı, gerek yönetimler gerekse gerekse yönetim dışı kurum ya da kişilerden 90 ayrı politik yada fiziksel saldırı gerçekleştiğini belirten FreeMuse, yaptıkları müzik, söyledikleri şarkılar nedeniyle Rusya'da 15, Çin'de 13, Türkiye'de de 9 müzisyenin, sindirme, saldırı, sansür, gözaltı, hapis ve tehdit ile yüz yüze kaldığını belirtti. Listede, Türkiye’yi İran ile Pakistan izledi. 



Dünyanın önde gelen sivil toplum kuruluşu Freedom House, 2015 yılı dünya özgürlük raporunda, özellikle yolsuzluk olaylarını kapatma amacıyla Türkiye'de özgürlüklerin kısıtlandığını belirtmiş, kuruluşun 17 Aralık sonrası yaşanan baskı ve hukuksuzluklara geniş yer verdiği raporda özgürlük puanı 60'tan 55'e düşürülen Türkiye, Burkina Faso, Mozambik ve Papua Yeni Gine ile aynı kategoride yer almıştı. (DHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin