Sanatçılardan, Onur Şener’in öldürülmesine tepki

Müzisyen Onur Şener'in istek şarkının sözlerini bilmediği için üç kişi tarafından öldürülmesine tepkiler büyüyor.

Google Haberlere Abone ol
Sanatçılardan, Onur Şener’in öldürülmesine tepki

Ankara’da bir eğlence mekanında sahneye çıkan Onur Şener’in, istekte bulunan şarkının sözlerin bilmediği için üç kişi tarafından dövülerek öldürülmesi infial yarattı. İki çocuk babası müzisyenin katledilmesine meslektaşları da tepki gösterdi:

Haluk Levent: İnanamıyorum. Onur! Güzel kardeşim! Nasıl kıydılar sana? Hem de bir istek şarkısı için! Nereye gidiyoruz belli değil, belli değil halimiz…

Demet Sağıroğlu: Yine yeteneksiz cahiller tırnağı dahi edemeyecekleri bir müzisyene kıymışlar. Nur içinde yatsın. Ailesine sonsuz sabır dilerim.

Barış Atay: Kendini her şeyin, herkesin sahibi sanan bir tür oluştu. Kadının, çocuğun, hayvanın, girdiği mekanın, arabasını koyduğu kaldırım kenarının… Fütursuz, anlayışsız, tahammülsüz, saygısız ve en kötüsü; tehlikeli bir tür… Bu tür karşısında o kadar kendi başımızayız ki!

Soner Arıca: İstediği şarkıyı bilmediği (bilse de söylemek zorunda mı o da ayrı!) için bir insanın hayatına vahşice son vermeyi nasıl bir ruh(lar) yapabilir!!! Bu korkunç suçun cezası aynı korkunçlukta büyük olmalı… Çok üzücü, çok düşündürücü… Ahhh ki ah, çok üzgünüm…

'YAZIKLAR OLSUN BU DÜZENİN GELDİĞİ YERE'

Mert Fırat: Ankara’da bir barda, katiller istedikleri şarkıyı bilmiyor diye Onur Şener’i darp edip öldürmüş! Gecenin sonunda bardan çıkmasını bekleyip pusu kurmuşlar. Ne yazsan ne söylesen boş. Yazıklar olsun bu düzenin geldiği yere. Ailesine sabırlar dilerim. Mekanı cennet olsun…

Sevcan Orhan: Ankara'nın göbeğinde bir barda, magandalar istedikleri şarkıyı okumadı ya da bilmiyor diye (fark etmez) Onur Şener’i darp edip öldürmüş! İşini bitirip bardan çıkmasını beklemiş, pusu kurmuşlar! Bir şarkı yahu, bir şarkı! Bunun için cana kıymışlar! 2 çocuk babası! Hangisine yanalım?

Sevinç Erbulak: Yazacak kelimem yok. Canilerin ceza almayacaklarına, alırlarsa da 3-5 yıla çıkacaklarına eminim. Bu ülke bitti artık. Allah rahmet eylesin, ardında bıraktıklarına dayanma gücü dilerim.

Hilal Nesin: Müzisyen Onur Şener bütün şarkıları bilmek zorunda olduğunu bilmiyordu. Bilmediği şarkı yüzünden katledildi. Tesadüfen yaşıyoruz.

İKİ ÇOCUĞU YETİM KALDI

Aydilge Sarp: Onur Şener adlı müzisyen, kendisinden istenilen şarkıyı bilmediği ve çalmadığı için, mekan çıkışında, şarkıyı isteyen müşteriler tarafından öldürüldü. Yanlış duymadınız öldürüldü. Adamcağızın iki çocuğu da yetim kaldı. Bu nasıl bir manyaklık! Bu topluma ne oluyor!

Emre Aydın: Gerçekten çok üzgünüm ne yazılsa ne söylense faydasız! Ailesine sabır diliyorum.

Gülben Ergen: İstedikleri şarkı söylenmedi diye gencecik bir müzisyen arkadaşımız öldürüldü. İki çocuk babası Onur Şener’in acısını yüreğimin en derinlerinde hissediyor ve lanetliyorum ona kıyan zihniyeti!

MESAM BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM), Musiki Eseri Sahipleri Grubu Meslek Birliği (MSG) ve Tüm Etkinlik Sektörü İşveren Sendikası (Etkinlik-Sen) müzisyen Onur Şener'in öldürülmesini protesto etti.

ATO Congresium'un Duatepe Salonu'nda bir araya gelen sanatçılar, bir eğlence mekanında istekte bulunulan şarkıyı bilmediği gerekçesiyle öldürülen müzisyen Onur Şener'i andı.

MESAM Yönetim Kurulu Başkanı Recep Ergül, Onur Şener'in acısını paylaşmak, ailesiyle dayanışma içerisinde olmak ve benzer acı olayların yaşanmaması için bir dizi önlem paketini yetkililere sunmak amacıyla bir araya geldiklerini söyledi.

Sanatçıların ve müzisyenlerin sosyal güvenceye sahip olmadığına belirten Ergül, "Kovid-19 Salgını döneminde bunu çok net bir şekilde gördük. Bu süreçte canına kıyanlar oldu, yüzlerce sanatçısının yuvası dağıldı. Binlerce müzisyen kutsal saydıkları, yaşam biçimi haline getirdikleri müziği bırakıp, başka işlere yöneldi." ifadeleri kullandı.

Müzisyenlerin can güvenliğinden yoksun yaşadığını ifade eden Ergül, şöyle konuştu:

"İsteyen silah ya da kesici bir aletle müzik yapılan bir işletmeye giriyor. Kapıda bir kontrol olmuyor, çünkü işletmelerin müşteri kaybetmek gibi kaygıları var. Bunun artık düzene girmesi lazım. Sadece müzisyenler için değil, oraya gelen insanların güvenliğini sağlamak için de bunu yapmalıyız. Aksi takdirde eğlence mekanlarına bakış, sürekli olayların yaşandığı bir ortammış şekline dönüşür. Böyle olunca da insanlar müzik dinlemeye, eğlence mekanlarına gitmeye korkar olur. Bu mekanlarla ilgili önlemlerin başında da bir sertifika sistemi geliyor. Hükümetimize çağrıda bulunuyorum; lütfen buralar meslek birliği eliyle lisanslı yerler olsun. Birtakım düzenlemelerle oralarda güvenli atmosfer oluşturalım ki bir daha bunlar yaşanmasın. Sadece ailenin yanında yer almak ve hukuki mücadele vermekle kalmayacağız, bu konuda hükümetimize çözüm olarak bir dizi önlem sunacağız."

Etkinlik-Sen Başkanı Ali Koray Özandaç da Onur Şener'in vefatından büyük üzüntü duyduklarını ifade ederek, "Benzer olayların bir daha yaşanmaması gerekiyor, bunun için elimizden geleni yapacağız. Müzik piyasasının çatı örgütleri MESAM ve MSG ile bu konuda neler yapabileceğimizi konuşacağız. Tüm sanat camiasının başı sağolsun." dedi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin