Sanatçılardan Başbakan'a "ne istediler de yapmadık" tepkisi!

Sanatçılar, Başbakan Erdoğan'ın sözlerini yorumladı.

Google Haberlere Abone ol
Sanatçılardan Başbakan'a "ne istediler de yapmadık" tepkisi!

Tiyatro sanatçısı Altan Erkekli, "Bir başbakana bu sözleri yakıştıramıyorum, halkı kutuplaştırmaya devam ediyor. Sakin üsluba davet ediyorum kendisini. Sanatçılar her zaman barış, sevgi ve emeğin yanındadır. Sanatçıları aşağılaması çok üzücü. Bu gençlerin özgürlüğüne sahip çıkma isteğini provoke yoluna gitmemeli" diye konuştu.



Altan Erkekli - Oyuncu



On yıl boyunca ne istediler de yapılmadı" diyor, ama Muhteşem Yüzyıl dizisinin senaryosuna yaptığı müdahale bile ortada. "Bizim tarihimizi yansıtmıyor" dedi, senaristin özgürlüğünü kısıtladı. Kültür Bakanlığı'na değerlendirilmek üzere yollanan senaryolar da böyle inceleniyor. Bence tatile çıksın Başbakan, çok çalıştı, çok yoruldu. Çocuklarını, torunlarını alıp tatile çıksın, biraz kendini dinlesin.



Serra Yılmaz - Oyuncu



Şehir Tiyatrosu daha da gelişsin istedim... Devlet Opera ve Balesi kapanmasın istedim... Tüm sanat dallarına desteğin sanatsal ölçütlere göre değerlendirilmesini istedim... Emek sinemasının yerinde kalmasini istedim. Siyasilerin aniden sanat eleştirmeni kesilip sanat eserlerini aşağılayıp, örneğin heykel yıktırmamasını istedim! Çok mu istedim? Hayır, sadece demokratik bir ülkede olması gerekeni istedim. Siyasiler sanatçılardan alkış beklemeyecekler, sanatçı eleştirmek için vardır toplumda!



Enver Aysever - Yazar



Yandaş sanatçı olunmaz. Sanatçı doğası gereği muhaliftir, muhalif olmayan sanatçı olamaz. Soyuma sopuma baktığımda Sahabattin Ali, Nazım Hikmet, Aziz Nesin gibi isimleri görüyorum, o sebeple de, bunlara alışığım. O yazarlar bizden daha kötü durumdalardı.



Haberin tamamını okumak için tıklayınız...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin