Sanatçılar Taksim'e çıktı!

Sanatçılar Taksim'de eylem yaparak Devlet Tiyatroları, Devlet Opera ve Balesi'nin kapatılıp "yeniden düzenlenmesi"ni protesto etti.

Google Haberlere Abone ol
Sanatçılar Taksim'e çıktı!

Taksim Meydanı’nda toplanan çeşitli sivil toplum kuruşları (STK) temsilcileri, Devlet Tiyatroları, Devlet Opera ve Balesi'nin kapatılıp "yeniden düzenlenmesi"ni protesto etti. Eyleme CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin de destek verdi.



KÜLTÜR SANAT-SEN'in çağrısı üzerine Taksim Meydanı’nda bir araya gelen sanatçılar, sanatseverler, çeşitli sendikalar ve siyasi parti temsilcileri, Devlet Tiyatroları, Devlet Opera ve Balesi'nin kapatılıp "yeniden düzenlenmesi"ni protesto etti.



CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’in de katılarak destek verdiği protestoya çok sayıda sanatçı ve sanatsever katıldı. Taksim Meydanı’ndan Galatasaray Meydanı’na yürümek isteyen gruba polis izin vermedi.



Eyleme destek için gruba katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, bir süre polislerle yürüyüşe izin verilmesi için görüştü. Ancak izin verilmemesi üzerine göstericiler Taksim Meydanı’nda basın açıklaması yaptıktan sonra olaysız şekilde dağıldı.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin