Sanatçılar sokağa çıktı: Çarşıma dokunma!

Bakırköylü sanatçılar, tarihi çarşıyla ilgili kararı protesto etti.

Google Haberlere Abone ol
Sanatçılar sokağa çıktı: Çarşıma dokunma!

Aya Yorgi ve Aya Analipsiz Rum Ortodoks Kiliseleri ve Mektepleri Vakfı tarafından alınan Tarihi Bakırköy Demirciler ve Balıkçılar Çarşısı'nın yıktırılıp yerine otopark yapılması kararı önceki gün buruk bir şenlikle protesto edildi.

 

ADD (Atatürkçü Düşünce Derneği) Bakırköy Şubesi, BASAD (Bakırköy Sanatçılar Derneği), Mimarlar Odası Trakya Büyükkent Şubesi, ÇEKÜL Vakfı (Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı), Türkiye Yazarlar Sendikası, Troya Folklor Derneği, Bakırköy Kent Savunması, Çamlık Parkı Forumu, Sanatçılar Girişimi tarafından düzenlenen protesto şenliğine Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu da katılarak destek verdi.

 

Çarşının kültürel, tarihi sosyal geçmişiyle geleceğe taşınacak, yaşanılası bir Bakırköy’ün parçası olduğunu dile getirerek sözlerine  başlayan Başkan Kerimoğlu yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Buradan ben de Rum Vakfı’nın değerli yöneticilerine sesleniyorum, 'Bakırköy'ün tarihi kimliğinin korunması için Sizleri  bir kez daha düşünmeye davet ediyorum. Bakırköy'ün kültür ve sanat hayatına, tarihi dokusuna  sahip çıkmak için elimizden gayreti göstereceğimizin sözünü veriyorum."

 

Çarşı esnafı adına konuşan demirci Ahmet Selahattin Özdemir de gözyaşları arasında yaptığı konuşmada 1952 yılından beri Çarşıda esnaflık yaptığını söylerek, "Rum Vakfı bu sevdadan vazgeçin ve çarşımıza dokunmayın" dedi.



Tiyatro sanatçısı Gülsen Tuncer'in sunuculuğunu yaptığı 1.Bakırköy Tarihi Demirciler Çarşısı Şenliği, konuşmalar ve BASAD'lı sanatçıların minik konserleriyle olaysız bir şekilde sona erdi.



"Sanatçılar 'protesto şenliği'nde" Galerisine Göz At


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin