Sanatçılar çöp yığını içinden seslendi: Susma!

Tiyatro sanatçıları, kadına yönelik şiddete dikkat çekmek amacıyla farklı bir etkinliğe imza attı.

Google Haberlere Abone ol
Sanatçılar çöp yığını içinden seslendi: Susma!

Bakırköy Belediyesi Basın-Halkla İlişkiler Müdürlüğü organizasyonuyla Bakırköy Belediye Tiyatroları Sanatçıları, kadına yönelik şiddete dikkat çekmek amacıyla farklı bir etkinliğe imza atarak Bakırköy Cumhuriyet (Özgürlük) Meydanı'nda çöp yığınının içinde tiyatral gösteri yaptı.



Duayen sanatçı Ayla Algan'ın da yer aldığı gösteride beyaz giyen kadınlar kirletilmiş dünyayı temsil eden çöp yığınının içinde kimi dayak yüzünden hissettiği acılarla inledi, kimi yavrusuna ninni söyledi, kimi de çaresizlik içinde uzanacak bir el bekledi. 



Gösteride bulunan erkek sanatçılar ise makyajlı ağlayan suratları ile kadınlara yaklaştılar ve çöpler arasına atılmış kadına şiddet haberlerini okuyup kadınlara yardım etmeye çalıştılar.



Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu, sanatçılar ve Meydan'da bulunan kadınlar kadınlara haklarını öğrenmeleri ve aramaları için insan hakları beyannamesini okudular ve hep bir ağızdan 'susma' dediler.



Kerimoğlu yaptığı konuşmada son on yıl içinde kadına yönelik şiddetin yüzde 1400 artış gösterdiğini dile getirerek şunları söyledi: "Ülkemizde kadına yönelik şiddette son on yıl içinde yüzde 1400'lük artış olmuştur. Biz Bakırköy'den bütün Türkiye’ye haykırıyoruz; kadına yönelik şiddete, çocuk gelinlere ve çocuk annelere, cinsel istismara son diyoruz. Bakırköy'de annelerimiz, kız kardeşlerimiz, kız evlatlarımızı her zaman başımızın tacı yapmaya devam edeceğimizin sözünü veriyoruz."



"Sanatçılar çöp yığını içinden seslendi: Susma!" Galerisine Göz At


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin