Sanatçı ve yazarlardan HDP'ye 'baraj' desteği

Tanınmış yazar ve sanatçılar, HDP'ye verdikleri destekle ilgili bir açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Sanatçı ve yazarlardan HDP'ye 'baraj' desteği

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, HDP'yi destekleyen yazar ve sanatçılar, basın açıklaması yaptı. Yazar Cezmi Ersöz, Latife Tekin gibi ünlü isimlerinde yer aldığı basın açıklamasında yazarlar HDP'yi yüzde 10 barajını aşması için, desteklediklerini belirtti.



Bodrum'da Belediye Meydanı'nda HDP'ye destek veren sanatçı, yazar ve oyuncu gibi ünlü isimler HDP'ye destek vermek amacıyla basın açıklaması yaptı. Açıklamaya Gazeteci-Yazar Korhan Atay, Nilgün Meral, Nevin Sungur, Müzisyen Cevdet Bağca, Yazar Hıdır Çam, Gaye Boralıoğlu, Latife Tekin, Metin Solmaz, Cezmi Ersöz, Bozan Yaman, Ressam İbrahim Çiftçioğlu, Emel Şahinkaya Oyuncu Levent İnanır, Nejat İşler, Turan Özdemir, Gazeteci Figen Kumru, Şair-Yazar Akif Kurtuluş, Şair Özkan Mert, Heykeltraş Eyüp Öz, Yavuz Tanyeli, Seramik sanatçısı Ayla Sümer Tsekka, Nimet Yardımcı, Mozaik sanatçısı Neslihan Zabcı destek verdiklerini açıkladı. 



Basın açıklamasına Nejat İşler gibi katılmayan sanatçılar olmasına rağmen, açıklama, destek verdiklerini vurgulayan 23 sanatçı adına ortak olarak yapıldı. 



Grup adına basın açıklamasını okuyan Ayla Sümer Tsekka, "Bu son seçim olabilir. HDP şu anda Türkiye'nin geleceğini belirleyecek olan parti. Barajı aşarsak, Türkiye biraz olsun soluk alacak. Barajın altında kalırsak bugünleri dahi arayacağımız günler başlayacak. Dolayısıyla ismini veren 23 sanatçı ve aydınlar bu gidişe dur demek istiyoruz. Bu ülkenin geleceğini düşünen herkes için barıştan başka yol yok diyoruz ve tüm insanlarımızı Halkların Demokratik Partisi'ne oy vermeye çağırıyoruz" dedi. 



HDP'ye destek isteyen sanatçıların düzenlediği etkinliğe, HDP Bodrum İlçe Eş Başkanı Belgin Koç, Muğla Milletvekili ikinci sıra milletvekili adayı Mehmet Polat ve partililer katılarak destek verdi. 



Açıklamanın sonunda halaylar çeken grup, İskele Meydanı'na yürüdü. İskele Meydanı'nda eline Türk bayrağı alan bir kişi grubun yanında durdu. Kısa süreli gerginlik sonucunda, gruptan bir kişi Türk bayrağını alarak, açtı. Etkinlik bitene kadarda, bayrağı açık tuttu. Etkinliğin tamamlanmasıyla grup olaysız bir şekilde dağıldı. (DHA)



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin