Sanatçı ve aydınlardan Gezi'ye mektup var! 'Gezi direnişiyle masallarda anlatılanlara tanık olduk'

Sırrı Süreyya Önder, Şafak Pavey, Elif Şafak, Paul Auster, Metin Üstündağ, Sezen Aksu ve Zeki Demirkubuz Gezi Parkı direnişinin yıl dönümü için mektup yazdı.

Google Haberlere Abone ol
Sanatçı ve aydınlardan Gezi'ye mektup var! 'Gezi direnişiyle masallarda anlatılanlara tanık olduk'

Sanatçı Sezen Aksu, Gezi Parkı direnişinin yıl dönümünde “Sadece masallarda olduğunu sandığımız o dayanışma ve paylaşmaya tanık olduk” dedi.



Yazar Elif Şafak da “Türkiye’de hiç kimsenin fazla güçlenmesini istemiyorum, çünkü kimin elinde güç varsa, daha fazlasını istiyor, otoriterleşiyor, tahammülsüzleşiyor. Ne Kemalistler, ne milliyetçiler, ne solcular, ne cemaat, ne hükümet... Hiç kimsenin elinde aşırı güç olmamalı” ifadelerini kullandı.



Yönetmen Zeki Demirkubuz, protestoların özellikle Beşiktaş ayağında aktif rol almıştı. O gün için şöyle diyor: Orada olmanın onurunu hayatım boyunca taşıyacağım.



Gezi Parkı direnişinin yıl dönümünde Sırrı Süreyya Önder, Şafak Pavey, Elif Şafak, Paul Auster, Metin Üstündağ, Sezen Aksu veZeki Demirkubuz mektup yazdı.



Sırrı Süreyya Önder: En büyük kazanım sermaye-devlet ittifakının adım atarken artık sürekli tereddüt edecek olması. Devlet hem ideolojik aygıtlarıyla hem güç aygıtlarıyla bir kuşağın daha gözünde ifşa oldu. Türkiye’de yalnızca haber olma niteliği taşıyan şeyler, eylem ve siyaset yapma gerekçesine dönüştü. Bugün sokak herkesi çağırıyor, çünkü insanlar ancak sokağın siyaseti şeffaflaştıracağını anladılar. 50 yıl uğraşsanız kazanılmayacak bir sokak tecrübesi var artık toplumun...



Haberin tamamını okumak için tıklayınız...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin