Sanatçı Özkan Uğur'dan sevenleri üzen haber! Lenf kanserini 2 kez yenen Uğur'un hastalığı nüksetti

MFÖ grubunun efsane sesi sanatçı Özkan Uğur geçmişte atlattığı hastalığı hakkında kötü haberi sosyal medya hesabından duyurdu. Uğur, 2013 yılında yakalandığı lenf kanserini ikiz kez yenmişti.

Google Haberlere Abone ol
Sanatçı Özkan Uğur'dan sevenleri üzen haber! Lenf kanserini 2 kez yenen Uğur'un hastalığı nüksetti

MFÖ grubunun solistlerinden Özkan Uğur, iki kez yendiği lenf kanseriyle mücadelesine yeniden başladı.

Uğur, hastalığının tekrarladığını ifade ederek, sahnelere bir süre ara verdiğini duyurdu.

“KALABALIKTAN UZAK KALMAM GEREKİYOR”

Usta sanatçı Instagram hesabından yaptığı açıklamada “Eski rahatsızlığım tekrarladığı için akıllı ilaç tedavisine başladım. Bu süreçten en faydalı sonucu almak adına bir süre kalabalıktan ve yorucu tempodan uzak kalmam gerekiyor. Bu nedenle konserlerimizi bir müddet ertelemek durumundayız. En kısa sürede buluşmak ümidi ve sevgilerimle…” ifadesini kullandı.

 Sanatçı Özkan Uğur'dan sevenleri üzen haber! Lenf kanserini 2 kez yenen Uğur'un hastalığı nüksetti

İKİ KEZ KEZ KANSERİ YENMİŞTİ

2013 yılında lenf kanserine yakalanan Özkan Uğur, hastalığı atlattıktan 7 sene sonra ikinci kez yakalanmıştı. Tedaviler sonucu kanseri bir kez daha yenen sanatçı “Allah’a şükürler olsun raporlarım temiz çıktı. 2. kez karşılaştığım bu maçtan da galip çıktım. Dualarınız, iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. İnşallah en kısa zamanda bu korona virüs belasından da kurtuluruz. Yakında konserlerimizde görüşmek üzere. Herkese sağlıklı günler dilerim” demişti.

Sanatçı Özkan Uğur'dan sevenleri üzen haber! Lenf kanserini 2 kez yenen Uğur'un hastalığı nüksetti - Resim : 2

ÖZKAN UĞUR KİMDİR?

17 Ekim 1953 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelene Özkan Uğur’un asıl adı Raif Özkan Uğur’dur. Babası Hurşit Uğur, Şehir Hatları’nda çarkçıbaşı olarak çalışan Uğur, ailenin beşinci çocuğudur. Reşat Nuri Güntekin İlkokulu’nda okurken mandolin ile tanışan Uğur, Fenerbahçe Lisesi’nde okurken müzikle daha yakından ilgilenmeye başlar. İlk olarak ‘Atomikler! İsimli amatör bir grup kuran ünlü sanatçı, dönemin popüler şarkılarını bu grupla birlikte yorumlamıştır. 1970 yılında çok sayıda ünlü ile bir araya geldiği Şerif Yüzbaşıoğlu Orkestrası’nda müzik hayatına başlayan Özkan Uğur, 1971 yılında Kızıltoprak’ta tanışmış olduğu Mazhar Alanson ve Fuat Güner ile birlikte ilk grubu ‘Kaygısızlar’ ile profesyonel bas gitaristliğe başlamıştır.

Sadık Kuyaş’ın da bas gitaristlik yaptığı grup, bir süre sonra Kuyaş’ın gruptan ayrılması ile birlikte yoluna tek bas gitaristle devam etmiştir. Grup bir süre sonra dağılmıştır. Kaygısızlar’ın dağılmasının ardından 1972 yılında Barış Manço’nun da eşlik etmesi için kurmuş olduğu rock grubu Kurtalan Ekspres adlı grubun ilk kadrosunda yer almıştır. İlk plakların ardından Barış Manço’nun askere gitmesi ile birlikte grubun dağılması sonucu Özkan Uğur, Aydın Çakuş ve Nur Yenal ile ‘Ter’ isimli grubu kurmuştur. Barış Manço’nun askerden dönmesi ile birlikte tekrar Kurtalan Ekspres’e dönen Uğur, 1973-1974 yılları arasında grupla çalışmalarına devam etmiştir. 1974 yılında gruptan ayrılmış, bu dönemde eski arkadaşları Mazhar ve Fuat’ın hazırlamış olduğu stüdyo albümünde bas çalmıştır.

MFÖ YILLARI

1980’li yılların başında Özkan Uğur, Mazhar Alanson ve Fuat Güner, ünlü isimlerin arkasında çalarak para biriktirdiler. 1980-1983 tarihleri arasında Fuat Güner ile birlikte Ferhan Şensoy’un ‘Şahları da Vururlar’ ve ‘Kahraman Bakkal Süpermarkete Karşı’ isimli oyunlarında müzisyen ve oyuncu olarak yer almıştır. 1984 yılında MFÖ olarak ilk albümleri ‘Ele Güne Karşı Yapayalnız’ ile şöhreti yakalayan Özkan Uğur, 1985 yılında ‘Diday Diday Day’ ve 1988 yılında ‘Sufi’ şarkısı ile Eurovision’da iki kez Türkiye’yi temsil etmiştir. MFÖ’de bas gitar çalarken, aynı anda zor derecedeki vokalleri, tenor ses rengi ile büyük bir başarı icra eden Özkan Uğur, hiçbir anlama gelmeyen sözler ile yapmış olduğu şarkılara da sahiptir.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin