Sanatçı dostları Tuncel Kurtiz'i anlattı: O halkın aktörüydü

Hayatını kaybeden sanatçı için düzenlenen törenin ardından, meslektaşları duygularını paylaştı.

Google Haberlere Abone ol
Sanatçı dostları Tuncel Kurtiz'i anlattı: O halkın aktörüydü

Sinema ve tiyatro oyuncusu Tuncel Kurtiz’in 77 yaşında hayatını kaybetmesi sanat dünyasını yasa boğdu. Tuncel Kurtiz için Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde düzenlenen törene yüzlerce sanatçı katılırken, tören sonrası Kurtiz’in dostları Kurtiz'le ilgili duygularını paylaştı.



Şemsi İnkaya, "Beni yıkmasının nedeni daha başka bir şey. Birden bire 1957 senesine gittim. Onlarla beraber çalıştık. İki gün evvel en son tünelde rastlaştık. Son oynadığım oyunla ilgili övgü dolu sözler söyledi bana. Çok onurlandırdı beni. Ondan sonra bu haberi aldım. Demek ki öbür tarafta çok büyük bir oyun oynanıyor. Ustalara ihtiyaç var" dedi.



Konuşmakta güçlük çeken oyuncu Melek Baykal, "Bir gece önce beraberdik. Benim tiyatrodaki oyunumun provasına geldi, gece birlikteydik. Sözün bittiği yer. Çok büyük bir adamı kaybettik. Adam gibi adamdı. Hem iyi bir aktördü hem de adamdı" diye konuştu.



Oyuncu Mutlu Güney ise, "Halka mahal olmuş bir sanatçı ne denilebilir ki. Herkes tanıyor o halkın aktörüydü. Ayrıca dünyanın sanatçısıydı. Dünya bizden daha iyi tanıyor. Türkiye’de maalesef ‘Ramiz Dayı’ diye tanınıyor" dedi.



Tuncel Kurtiz ile aynı sahneyi paylaşmış olan Barış Falay da, "Yaşamayı ciddiye alan biriydi. Bence unutulmaması gereken bir sanatçı. Sanatı daha fazla sevmek sanatçıyı daha fazla kucaklamak gerekiyor" şeklinde konuştu.



Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ise, "Bir sanatçımızı bugün hakkı rahmetine uğurluyoruz. Sevgili ağabeyimiz bizi zaman zaman bizi ağlatır zaman zaman da güldürürdü. Şimdi ağlattığı zamanlardan bir tanesi. Ben bütün dostlarını başsağlığı diliyorum" diye konuştu. İHA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin