Sanatçı Atilla Taş, tv100'e konuştu, Ekrem İmamoğlu ve Murat Ongun'a çok sert çıktı: İmamoğlu'na desteğimiz haram olsun. Taş, İmamoğlu'nun özür dilemesi için ise "geçti borun pazarı sür eşeğini Niğde'ye" dedi

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na en sert tepkiyi verenlerin başında sanatçı Atilla Taş geliyordu. Atilla Taş bugün tv100 kanalına bağlanarak İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Murat Ongun'a çok sert tepki verdi. "İmamoğlu ateşe benzin döktü, desteğimiz haram olsun" diyen Taş, İmamoğlu'nun özür dilemesiyle ilgili olarak "İmamoğlu, bugün özür dilemiş, geçti borun pazarı sür eşeğini Niğde'ye..." ifadelerini kullandı. Taş, İBB Sözcüsü Murat Ongun için ise "İBB'nin şımarık çocuğu, kraldan çok kralcı" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Sanatçı Atilla Taş, tv100'e konuştu, Ekrem İmamoğlu ve Murat Ongun'a çok sert çıktı: İmamoğlu'na desteğimiz haram olsun. Taş, İmamoğlu'nun özür dilemesi için ise "geçti borun pazarı sür eşeğini Niğde'ye" dedi

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun bir kızım gazetecilerle yaptığı geziye yönelik en sert tepki sanatçı Atilla Taş'tan gelmişti.

Taş, sosyal medya üzerinden çok sert eleştiriler yaptı. Atilla Taş, bugün tv100'e bağlandı ve İmamoğlu ile Murat Ongun'a yönelik sert ifadeler kullandı.

İşte Taş'ın açıklamaları:

Ekrem İmamoğlu'na en çok destekleyen Hatta onu desteklediğim için ifade ile vermiş bazı kişilerde tartışıp bir insanım bu bu yolda Bedel ödeyenler den biri olduğunu düşünüyorum de biz Nagehan Alçı orada otursun Cem Küçük orada otursun bu düzen böyle sürsün diye eziyet çekmedik buna oy veren insanlar kesinlikle şunu anlamıyor

Gecelikte şunu anlamıyor ben bir şey yapmak istiyorum diyor işte bu tepkilerden sonraki açıl Aslında bu Belki de çok kolay geçecekti. Bir iki güne bitecekti bu olay. 

Fakat Murat Ongun yaptığı açıklamalar ve Ekrem imamoğlu… Benzine ateş döktüler.

O insanları da kazanacağım diye bir şey yok herkese yaranamazsınız. 

Eğer bu düzen değişmeyecekse bu resimler aynı kalacaksa biz niye sana oy veriyoruz.

Atatürk dahil sana hakaret etmiş, senin seçmenine olmadık hakaret etmiş, Ergenekon'da olmadık şeyler söylemiş insanları sen yanında gezdiriyorsun.

Biz her şeyi çok iyi anlıyoruz. Ekrem İmamoğlu herkese sevimli olmak istiyor. Herkes onu sevsen istiyor. Bunun başka hiçbir açıklaması yok. 

Bir hafta önce Trabzonspor şampiyonluğunda saldırıldığında ben yine savundum.

Hadi böyle bir şey yaptın “Kötü niyetim yoktu, özür dilerim kırılmışsın, üzülmüşsün, Özür dilerim” de. 

Sen bizim oylarımızla getirdiğimiz kan, ter içinde mücadele ettiğimiz bir adamsın Bize fırça çekemezsin sen kimsin… 

Murat Ongun küçük şehzade İBB'nin şımarık çocuğu kraldan çok kralcı.

Bu seçmen öyle sizin şamaroğlu yapabileceğiniz bağırıp çağırabileceğiniz seçmen değil.

Bugün de "vız gelir tırs gider dediğim için özür dilerim" diyor. Geçti borun pazarı sür eşşeği niğdeye....

Senin özür dilemen gereken konu bu değil ki... Sen çıkacaksın kardeşim yanlış anlaşıldı, biz de uzattık... Sürekli üstüne benzin döküyorsunuz...

"Twitter hesabına bot basıldı ona rağmen..."

Bu sabahdan beri Twitter hesabına bot bastılar. Ona rağmen bir bakın nasıl insanlar gidiyor.

Yanınızda hiç arkadaşınız, eşiniz, dostunuz, doğru düzgün bir danışmanlık, iletişim uzmanınız yok mu? Böyle bir iletişim kazası olur mu?..

Hakkımız haram olsun, zehir olsun, zıkkım olsun... Bizi haketmiyorlar,

Önümüzde bir tane aday koyuyorlar, biz gidiyoruz oy veriyoruz...

Biz bıktık artık. Bu seçmen eşek değil...

İmamoğlu ne demişti?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Deniz Gezmiş'i Anma Gecesi'nde konuştu. İmamoğlu kamuoyunda tartışma yaratan İBB otobüsündeki fotoğraf hakkında, "Bir fotoğraf üzerinden kurban etmeye çalışan insanlar olabilir. Benimle aynı düşündüğünü söyleyen, anlık hırslarına yenilmiş insanlar olabilir. Ya da bir takımın renkleri üzerinden ayrıştırma gayreti içinde olanlar olabilir. Başkalarının değirmenine su taşıdığının farkında olmayanlar da olabilir bunların içerisinde. Farkında olup yapanlar da olabilir. Ama bu kardeşiniz için vız gelir tırıs gider. Hiç umurumda değil." demişti.

İmamoğlu, "Şunun için bunu söylüyorum. Bu kadar büyük idealleri, olayları bu heyecanla konuşurken küçük detaylar üzerinden o davayı güden insan... Ya da yarın başka bir dostumuzun başına gelebilir, fark etmez. Ya bu insan ne yapmak istedi? Daha anlamadan, anlamaya çalışmadan bu tarz girişimleri yapanları akıllı olmaya davet ediyorum," sözlerini kullanmıştı.

Özür dilemişti

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Deniz Gezmiş'i Anma Gecesi'nde konuşmuş ve şu açıklamaları yapmıştı:

Biz bu gençleri (Deniz Gezmişler) anlatamadık ve o gençler asıldı. Ve bu gençler hala milyonlarca hanede vatan haini biliniyor. Biz bu gençlerden vatan haini ürettik. İhtiraslarına kapılan insanlar yüzünden bu oldu.

Ben toplumda bu bariyerlerin, bu duvarların yıkılması şartıyla bu ülkede her şeyin güzel olacağına inanıyorum. Sadece benim inandığım şeyler doğrudur anlayışıyla iyi şeyler olacağına inanmıyorum. Bu toplumun rehabilitasyona ihtiyacı var, hepimizin. Kendimi de bundan ayırmıyorum.

Her ne kadar bir başbakanın asılması yanlışsa, 13 yıl sonra bu gençlerin de asılması çok vahim. Bilgi sahibi olmak kadar, aydınlanmak kadar kıymetli bir şey yok. Baktığımızda bu çocukları da anneler doğurdu, yaşattı ve büyüttü. Ve o anneler büyük acılar çekti. Yarın Anneler Günü ve ben o annelerin anneler gününü kutluyorum.

Hukuksuzluğa karşı mücadele edeceğiz. Bunu da hak, hukuk ve adalet kavramıyla yapmakla yükümlüyüz. Hak ve hukukun, adaletin ne kadar kıymetli olduğunu, bir kardeşimin 18 yıl hapis ezası aldığı bir ortamda derinden hissediyorum. O 18 yıllık kararın ömrü siyasilerin ömrü kadardır. En fazla bir yıldır.

Hiçbir ideali olmayan insanların aldığı bu 18 yıllık cezanın ne kadar hukuksuz ve mesnetsiz olduğunu söylemek istiyorum.

Hukuksuzluğa uğramış, adaletsizliği uğramış kim varsa ve onların hüznünü çeken tüm annelerin de anneler gününü de kutluyorum.

 

VIZ GELİR TIRIS GİDER SÖZÜ

Ben çiftçi çocuğuyum, benden kibir doğmaz. Bu açıklamaları yapan arkadaşlardan, sadece ve sadece dün bir konuşmada kullandığım 'vız gelir tırıs' gider sözlerimden dolayı özür diliyorum. Bir fotoğrafla linç edilen yok sayılan, tabiri caizse kaptanlığını yaptığım gemiden inilen, ya da otobüsten inilen, artık yok sayılan oy vermem, şunu yapmam denilen bir kişi durumuna düşürürse insanın kalbi kurılıyor, canı yanıyor ve bir kaç cümlede yanlış cümle kurabiliyorum. O yanlış kurduğum cümleler için özür diliyorum sadece, bunun altını çizeyim.

Ben dostluklarımı, yıllardır beraber olduğum arkadaşlarımı bir fotoğrafla terk edilsin diye edinmedim. Bu dostlukları bir fotoğrafla düşmanlığa çevirmek gibi bir niyetle yola çıkmadığım gibi hayatımda kimseyi de düşman niyetine koymadım koymayacağım.

Beni bu kişiliğimin nereye götürüp götürmeyeceği umrumda değil. Esas olan insanın kendi kişiliğidir. Siz onu öyle kabul edersiniz. Elbette bir fotoğrafla yok sayılan, oy vermem, şunu yapmam denilen bir kişi durumuna düşünülürse insanın canı yanıyor.

AKILLI OLMAYA DAVET EDİYORUM

Anne vicdanının Twitter'da falan da eksik olmamasını diliyorum. Orda da o duyguya ihtiyacımız var hepimizin. Benimle dertleşmek, eleştirisini bana söylemek, duygularını bana aktarmak ve dostça, yol arkadaşı olarak, prensipleri doğrultusunda, uygarca duygularını aktarmak isteyen herkesi 19 Mayıs'ta ya da bir gün öncesinde tespit edeceğim bir salona davet edeceğim ve hepsini tek tek dinleyeceğim. Uygar biçimde dinleyeceğim ve cevaplayacağım. Biz bu süreci büyük bir seferberlik süreci olarak belirledik. Akıllı olalım, akıllı olun dediğim kavram da gerçek akıldır, ayar veren bir laf değildir. Ben bir toplumun temsilcisiyim, 16 milyon kişinin temsilcisiyim.

Bu saatten itibaren benim gündemim buradaki milyonlarca fidedir. Benim nezdimde bu konu kapanmıştır. Hiçbir ekip arkadaşım bu konuda konuşamaz. 19 Mayıs'ta bana yapılan eleştirileri uygarca dinleyeceğim. Bu toplantı da basına kapalı olacak.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin