Sanat ve iş dünyası burada buluştu! 19. Afife Tiyatro Ödülleri sahiplerini buldu

Bu yıl 19. kez düzenlenen, Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen törenle sahiplerine kavuştu.

Google Haberlere Abone ol
Sanat ve iş dünyası burada buluştu! 19. Afife Tiyatro Ödülleri sahiplerini buldu

Bu yıl 19. kez düzenlenen, Türkiye’nin en prestijli ve uzun soluklu tiyatro ödülü Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri, 27 Nisan 2015 Pazartesi akşamı Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen görkemli bir törenle sahiplerine kavuştu.



Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri’nde, 14 dalda ödül alacak adayların açıklanmasıyla başlayan heyecanlı bekleyiş, sanat ve iş dünyasının önde gelen isimlerinin bir araya geldiği ödül gecesiyle sona erdi. Tüm tiyatro camiasının merakla beklediği gecede Muhsin Ertuğrul Özel Ödülü Prof. Zeliha Berksoy’a, Yapı Kredi Özel Ödülü Şahika Tekand’a, Cevat Fehmi Başkut Özel Ödülü ise Firuze Engin’e verildi.



Yapı Kredi CEO’su Faik Açıkalın, ödül töreninin açılış konuşmasında, Yapı Kredi Ailesi için ayrı bir anlamı olan Afife Tiyatro Ödülleri’nin Türk tiyatrosunda da bir geleneğe dönüştüğünü belirtti. Açıkalın, şunları söyledi: “Yapı Kredi olarak kurulduğumuz ilk günden bugüne bir finansal kurum olmanın çok ötesini hedefledik. Köklü geçmişimizin bize yüklediği sorumluluğun bilinciyle Yapı Kredi olarak edebiyattan, tiyatroya, çağdaş sanattan müziğe hemen tüm disiplinlerde sanatçı ve sanatseverlere içtenlikle destek olmaya devam ediyoruz. Bize atfedilen ’kültür-sanat bankası‘ unvanına layık olmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bugün 5.000’e yakın basılı ve dijital başlık yayınlayan Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık bu çabalarımızın en iyi örneklerinden sadece biri. Yine tarihimize baktığımızda ise 1951 yılında Muhsin Ertuğrul’a Küçük Sahne’nin kurulması aşamasında destek olan yegâne kurum olduğumuzu görmekten büyük gurur duyuyoruz. O zamanlardan başlayan tiyatro aşkımız, tam 19 yıldır devam eden Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri ile ilk günkü heyecanıyla devam ediyor. Önümüzdeki yıl 20.sini daha da büyük bir coşkuyla kutlamaya hazırlandığımız, Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri için şimdiden çok heyecanlıyız.” 



Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri İcra Kurulu Başkanı Salih Başağa ise “Türkiye’nin en uzun soluklu tiyatro ödülleri Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri’nde 19 yılı geride bırakıyoruz. Bu ödüllerin tiyatromuzun köklü bir geleneği haline gelmiş olması, bize gurur veriyor. Çok sayıda tiyatrocu dişini tırnağına takıp, yoktan var ettikleri sahnelerde çok değerli işler üretiyor. Tiyatromuz belli ki bu gayretlerin üzerinde yükselecek. Biz bu gayretleri çok önemsiyoruz ve yanında durmak istiyoruz. Sorumluluğumuzun her yıl biraz daha arttığının farkında olarak, uygulamalarımızın şeffaf, metodik ve tutarlı olmasına özen gösteriyoruz” diye konuştu.   

 

Başağa sözlerine şöyle devam etti: “Jüri üyelerimizin oyunları izledikten hemen sonra değerlendirebilmeleri için online sistemimizi 2012-2013 sezonunda hayata geçirmiştik. Bu değerlendirme sistemi ’not‘ vermeye dayanıyor. Jüri üyelerimiz oyunları izledikten sonra 11 ayrı kategoride kanaatlerini nota dönüştürüyor ve kişisel şifreleri ile kapalı bir sisteme giriş yapıyorlar. Tiyatro gibi derin bir alanda, göreceli nüansları ve kişisel becerileri değerlendirerek ayrıştırmanın ne denli zor olduğunun da farkındayız. Ancak şu noktaya dikkatinizi çekmek istiyorum; burada nasıl çalıştığı belli olan, kurallarından asla taviz vermeyen, uygulamada çıkan aksaklıklarını düzelterek kendini geliştiren, dinamik ve adaletli çalışan bir sistem var. 



Zamanlarından fedakârlık edip, tiyatro için bir şeyler yapmaya çalışan ve bu uğurda günlerce, gecelerce mesai harcayan jüri üyesi arkadaşlarıma sizlerin huzurunda içtenlikle teşekkür etmek istiyorum. Ayrıca birazdan açıklanacak kazananları da şimdiden tebrik ederim.” 



"Sanat ve iş dünyası burada buluştu! 19. Afife Tiyatro Ödülleri sahiplerini buldu" Galerisine Göz At



İşte, 19. Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri'ni kazananlar:



Muhsin Ertuğrul Özel Ödülü: Prof. Dr. Zeliha Berksoy



Cevat Fehmi Başkut Özel Ödülü: Firuze Engin



Yapı Kredi Özel Ödülü: Şahika Tekand



Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu ödülü: Aslı Yılmaz (Tesir)



Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu ödülü: Tuğrul Tülek (İki Kişilik Yaz)



Yılın En Başarılı Prodüksiyonu ödülü: İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları (Bir Yaz Gecesi Rüyası)



Yılın En Başarılı Yönetmeni ödülü: Alexander Popovski (İmparatorluk Kuranlar Yahut Şümürz)



Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu ödülü: Tomris İncer (Kral (Soytarım) Lear)



Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu ödülü: Yavuz Şeker (Bir Yaz Gecesi Rüyası)



Yılın En Başarılı Işık Tasarımı ödülü: Yakup Çartık (Hamlet Makinesi)



Yılın En Başarılı Sahne Müziği ödülü: Orhan Enes Kuzu (Paşa Paşa Tiyatro Yahut Ahmet Vefik Paşa)



Yılın En Başarılı Giysi Tasarımı ödülü: Candan Seda Balaban (Kral (Soytarım) Lear)



Yılın En Başarılı Sahne Tasarımı ödülü: Sven Jonke (Bir Yaz Gecesi Rüyası)



Yılın En Başarılı Genç Kuşak Sanatçısı ödülü: Edip Tepeli (Sırça Hayvan Koleksiyonu)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin