Sanal saldırıları önlemek için daktiloya döndü

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev, Bulgaristan’a yapılan sanal saldırıların terör örgütleri tarafından yapıldığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Sanal saldırıları önlemek için daktiloya döndü

Başkanlık ettiği Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısının ardından açıklama yapan Plevneliev, "Bulgaristan sürekli olarak sanal saldırılarına maruz kalıyor. Bu tehditler uluslararası terör örgütlerinden geliyor, milli güvenlik savunmamız buna karşılık veriyor ve vermelidir." dedi.



Başlıca tehditlerin suç örgütleri, uluslararası terör örgütleri ve teröre dayalı rejimlerden geldiğini belirten Plevneliev, saldırı düzenlenen yerler arasında "kritik altyapı tesisleri, bankalar, havaalanları ve devlet ile özel kurumların" olduğunu ifade etti.



"Büyük istihbarat kuruluşları, daktiloyla tutanak hazırlama tarzına geri döndü"



Başbakan Boyko Borisov, MGK toplantısının ardından yaptığı açıklamada, çağımızın sanal tehditleri karşısında başlıca istihbarat kuruluşlarının çalışma tarzlarını gözden geçirdiklerini söyledi. 



"Kendi başımıza güvenlik sistemlerimizi savunmak zorundayız." ifadesini kullanan Borisov, "Büyük istihbarat kuruluşları dahi, sanal ortamındaki olası saldırıları önlemek üzere, sıradan daktiloyla tutanak hazırlama tarzına geri döndü." diye konuştu. 



Borisov, "Bu alanda hiç kimse çıkıp da 'ben güvendeyim' diyemez" dedi ve teknolojilerin zamanla yarıştığını ve sürekli olarak kendilerini geliştirdiklerini belirtti.


Etiketler daktilo bulgaristan
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin