Samsung, hayal kırıklığı yarattı

Elektronik üreticileri, ikinci çeyreğe ait mali tablolarını açıklamaya başladı.

Google Haberlere Abone ol
Samsung, hayal kırıklığı yarattı

Galaxy S4 modelinin beklenildiği kadar yüksek olmayan satışları, dünyanın en büyük akıllı telefon üreticisi Samsung Electronics Co.'nun kârında hayal kırıklığına neden oldu. Kazanç rakamlarının ardından akıllı telefon devinin hisseleri değer kaybetti.



Güney Koreli Samsung bugün açıkladığı öncü kazanç rakamlarında operasyonel kârının Haziran'da sonlanan 3 aylık dönemde yıllık bazda 6.5 trilyon wondan 9.5 trilyon wona çıktığını açıkladı. Bloomberg anketine katılan 34 analist, Samsung'un 2. çeyrekte 10 trilyon won kâr bekliyordu.



Samsung'un S4 modeli Nisan'da, şirketin ABD pazarında Apple Inc.'in iPhone'larından birinciliği alma ve en büyük kazanç alanındaki büyümesini destekleme hedefleriyle çıktı. En az 15 analistin akıllı telefon piyasasının doyum noktasına geliyor olabileceği endişesiyle geçtiğimiz ay şirketin hisseleri yüzde 13 düşmüştü. 



Piyasa beklentisinin altındaki kârdan ötürü endişesini anlatan Seul'daki KB Investmen&Securities Co.'nun analistlerinden Byun Han Joon, piyasanın ilk olarak 3. ve 4. çeyrek rakamlarından endişelendiğini, ancak bugünkü haberin, kazançların şimdiden kötülemeye başlamış olabileceğine dair sorulara neden olduğunu belirtti. Haberin devamı için tıklayın.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin