Şampiyonluk hedefleyen Arjantin ilk maçında Suudi Arabistan karşısında büyük şok yaşadı. Messi 2022 Dünya Kupası'na çok hızlı başladı ama...

Messi'li Arjantin, Katar 2022 Dünya Kupası'nda ilk maçına Suudi Arabistan karşısında çıktı. Finale de ev sahipliği yapacak Lusail Stadı'nda oynanan maçta henüz 10. dakikada dünyaca ünlü yıldız Lionel Messi penaltıdan ilk golünü attı. Maçın ilk yarısında 3 kez ağlara giden top gol değeri kazanmadı, 3 gol de ofsayt nedeniyle iptal edildi. İkinci yarıda ise Suudi Arabistan fırtınası esti. Peş peşe gelen iki gol turnuvadaki ilk sürprize imza atmış oldu.

Google Haberlere Abone ol
Şampiyonluk hedefleyen Arjantin ilk maçında Suudi Arabistan karşısında büyük şok yaşadı. Messi 2022 Dünya Kupası'na çok hızlı başladı ama...

Messi'li Arjantin, Katar 2022 Dünya Kupası'nda ilk maçına Suudi Arabistan karşısında çıktı. Finale de ev sahipliği yapacak Lusail Stadı'nda oynanan maçta henüz 10. dakikada dünyaca ünlü yıldız Lionel Messi penaltıdan ilk golünü attı.

Maçın daha ikinci dakikasında Messi ceza sahası içinde gole çok yaklaştı. Messi harika vurdu. Suudi Arabistan kalecisi Alowais gole izin vermedi. Bu pozisyondan sadece 8 dakika sonra hakem penaltı noktasını gösterdi.

Şampiyonluk hedefleyen Arjantin ilk maçında Suudi Arabistan karşısında büyük şok yaşadı. Messi 2022 Dünya Kupası'na çok hızlı başladı ama...

10. dakikada Messi, Arjantin'i penaltı golü ile öne geçirdi ve turnuvadaki ilk golünü attı. 

22. dakikada Messi savunma arkasına sarktı ve topu ağlara gönderdi ancak gol ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

Maçın 27. dakikasında ise sahneye Martinez çıktı; skoru 2-0'a getirdi. Ancak VAR ofsayt gerekçesiyle golü iptal etti.

35. dakikada yine Martinez topu ağlara gönderdi ancak yine ofsayt nedeniyle pozisyon gol olarak değer kazanmadı. 

İlk yarı 1-0 tamamlandı.

İKİNCİ YARI HIZLI BAŞLADI

İkinci yarıya hızlı başlayan Suudi Arabistan 48. dakikada Messi'nin orta alanda kaybettiği top sonrası Alshehri'nin golü ile durumu 1-1 yaptı. Suudi Arabistan 53. dakikada Aldawsari ile golü buldu. Aldawsari ceza sahasında muhteşem hareketlerle girdi. Topu ağlara gönderdi ve durumu 2-1 yaptı. 

Şampiyonluk hedefleyen Arjantin ilk maçında Suudi Arabistan karşısında büyük şok yaşadı. Messi 2022 Dünya Kupası'na çok hızlı başladı ama... - Resim : 2

Maçın 90+5. dakikasında Suudi Arabistanlı kaleci kendi takım arkadaşı ile çarpıştı. Oyun uzatmalar sırasında bir süre durdu. Ciddi bir sakatlığı olmayan Suudi oyuncu saha kenarına alındı. 

Maçta başka gol olmayınca Suudi Arabistan Katar 2022 Dünya Kupası'nın ilk sürpriz skorunu almış oldu. 

MESSİ'NİN SON TURNUVASI

Dünya kupasında tüm gözler, kariyerindeki son Dünya Kupası'nı kazanmak isteyen Lionel Messi'de. 5. kez (2006, 2010, 2014, 2018, 2022) bu büyük organizasyonda yer alacak Messi, 2014'te şampiyonluğu finalde Almanya'ya kaptırmıştı. Ülkesiyle A Milli seviyede tek zaferini, 2021'de Copa America'yı alarak yaşayan 35 yaşındaki süperstarın Tangocular'la, Katar'daki turnuvada neler yapacağı büyük bir merak konusu .

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin