Samanyolu TV 20. yılını konserle kutladı

Samanyolu TV’nin kuruluşunun 20. yıldönümü İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen bir törenle kutlandı. Geceye siyaset, sanat ve spor dünyasından önemli isimler katıldı.

Google Haberlere Abone ol
Samanyolu TV 20. yılını konserle kutladı

Fethullah Gülen’in şiirlerinden bestelenen parçaların seslendirildiği Kırık Mızrap Konseri’nin de icra edildiği gece siyaset, spor, sanat ve iş dünyasının önemli isimlerini bir araya getirdi. Geceye Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutul, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Gecede Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın tebrik mesajı da okundu.



Programın açılışında konuşan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, davetlileri 20 yıl önce başlayan bir hikayeye tanıklı etmeye davet ettiğini söyledi. Bu hikayenin heybesinde sadece ülkesi, milleti ve insanlık adına iyi dilek ve ümitleri olan ama arkasında milyonların dua desteğiyle yayın dünyasına adım atan mütevazi bir kanalın hikayesi olduğunu söyleyen Karaca, “Bu toprağın kendi insanının kendini bulduğu bir hikaye. Anlatıp göstereceği muhteşem bir tarihi, zengin bir kültür mirası ve iyiler iyisi insanları vardı bu toprağın ve Samanyolu bu mirası arkasına destek ve insanın hassasiyet, ümit ve isteklerini ufuk edinerek yayına başladı” diye konuştu.



Samanyolu televizyonunun ilk andan itibaren seyircisinin güvenini kazandığını ve hep bunu zedelememek için çalıştığını vurgulayan Karaca, düsturu faydalı olmak olan Samanyolu'nun yayın hayatını 20 yıldır devam ettirdiğini aktardı.



Samanyolu olarak en başından itibaren bulundukları coğrafyanın maddi ve manevi zenginliklerinin bütün dünyaya çok şey kazandıracağına inandıklarını belirten Karaca bu sebeple yayın merkezlerini Türkiye ile sınırlandırmadıklarını belirtti. Karaca, bu gün 5 dilde dünyanın pek çok noktasına seslenen uluslar arası bir yayıncılığa ulaştıklarını aktardı.



Samanyolu Yayın Grubu’nun bu güne kadar daha demokratik, özgür ve şeffaf bir Türkiye’nin yapı taşlarından birisi olduğunu dile getiren Karaca sözlerini şöyle tamamladı: “Bundan sonra da güçlü demokratik bir Türkiye için çalışmaya devam edecek. Ümidimiz milletimizin dünya dengesinde hak ettiği yerdir. İnsan haklarına, aileye topluma duyarlı bir şekilde mesleğimizin evrensel kurallarına mensubu olduğumuz milletin değerlerini ekleyip daha da büyümek istiyoruz.”



Konuşmaların ardından Fethullah Gülen’in şiirlerinden bestelenen parçaların seslendirildiği Kırık Mızrap Konseri’ne geçildi. Sunuculuğunu Bülent Özveren ve Burcu Şentürk’ün yaptığı gecede, Ahmet Özhan, Burak Kut, Erhan Güleryüz, Ekrem Düzgünoğlu, Garo Mafyan, Melihat Gülses, Ankara Devlet Senfoni Orkestrası sanatçısı Murat Karahan, Murat Göğebakan, Reşit Muhtar, Jale Parıltı, Grup Tillo, Sami Özer, Turgay Başyayla, Muazzez Ersoy ve Azerbaycan halk artisti Azerin sahne aldı. Gecede Fethullah Gülen Hocaefendi’nin; ‘Hüzünlü Gurbet’, ‘Kalk Ey Yiğit Uykudan’, ‘Ummanlar Gibi’, ‘Derd-i İsyana Müptelayım’, ‘Bakıp Seni Gören Âşık’, ‘Beni Yalnız Bırakma’ gibi şiirlerinden bestelenen eserler seslendirildi.



Ertuğrul Erkişi tarafından bestelenen Hüzünlü Gurbet şiirini, Ahmet Özhan seslendirdi.



Program, protokol üyeleri ve sanatçıların sahnede Gülen'in Ummanlar gibi şiirinden bestelenen parçayı okumasyıla sona erdi. (Cihan)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin