SALT Ulus açıldı

SALT'ın yeni birimi SALT Ulus 3 Nisan'da kapılarını açtı.

Google Haberlere Abone ol
SALT Ulus açıldı

SALT’ın etkinlikleri 3 Nisan’dan itibaren SALT Beyoğlu ve SALT Galata ile saltonline.org’un yanı sıra Ankara’da açılan SALT Ulus üzerinden yürütülecek. Sergi, gösterim ve konuşma gibi programların gerçekleştirileceği SALT Ulus bir uydu mekân olarak var olmayacak, kurumun tüm birimleriyle birlikte işleyecek. Gelecek yıl Ankara çıkışlı projelere diğer birimlerinde yer vermeye başlayacak olan SALT, kentin çok kapsamlı araştırma potansiyelinden de yararlanmayı hedefliyor. Mayıs 2013'ten itibaren SALT Ulus'ta iki mekân, genç araştırmacıların dörder aylık kullanımına açılacak.



SALT Ulus’un açılışına katılan Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere, “Garanti Bankası olarak, 2011 yılında, özerk bir yapıda oluşturduğumuz SALT, güncel sanattan mimariye, tasarımdan toplumsal tarihe birçok disiplinle kesişen etkinlikleriyle farklı izleyici kitlelerine hitap ederken, kapsamlı bilgi kaynağını kamuya açtı. SALT bugün kurumsal yapısı ve profesyonel yönetişim modeliyle sadece Türkiye’ye değil, uluslararası kültür-sanat hayatına da yenilikçi bir örnek sunuyor. Son dönemde bu tür kurumlara duyulan ihtiyacın özellikle İstanbul dışında belirginleştiğine tanık oluyoruz. Biz de SALT Galata ve SALT Beyoğlu’ndan sonra, kurumun tüm birimleriyle birlikte işleyecek olan SALT Ulus’un İstanbul odaklı kültür gündemini genişletmek üzere bir ağ oluşturacağına inanıyoruz. Aynı zamanda SALT Ulus’la, kentin çok kapsamlı araştırma projelerinden de yararlanmayı hedefliyoruz.” dedi.



SALT Araştırma ve Programlar Direktörü Vasıf Kortun ise “SALT’ın, disiplinler ötesi, yenilikçi araştırma ve programlar oluşturarak, kamu ile paylaşma ilkeleri doğrultusunda hayata geçirdiğimiz SALT Ulus, Ankara’nın derin birikimini daha iyi değerlendirmek için önemli bir imkan oluşturdu.” dedi.




Etiketler ankara galata etkinlik
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin