Salih Tuna'dan şok uyarı!

'Pazartesi Sendromu'nda gazeteci Salih Tuna Taksim olaylarıyla ilgili çarpıcı bir iddiada bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Salih Tuna'dan şok uyarı!

A Haber’de Özge Özsağman’ın sunduğu “Pazartesi Sendromu”nda ‘Gezi Parkı Olayları ve Türkiye’ye sosyal faturası’ masaya yatırıldı. Deneyimli gazeteciler Ali Bayramoğlu, Salih Tuna, Avni Özgürel ve Yıldıray Oğur’un katıldığı programa Tuna’nın Taksim olaylarıyla ilgili çarpıcı açıklamaları damgasını vurdu.



Gezi Parkı olaylarının bitmediğini iddia eden Tuna, şu açıklamaları yaptı: “Yasa dışı örgütlerin kenara çekilmesi durumu daha vahim boyuta taşıyabilir. Çünkü iyi bir PR çalışması devam ediyor. Daha önce AB’den fonlanan ne kadar dernek varsa, Beyoğlu’nun arka sokaklarında tavşanın arka bacağını sevenler derneği de dahil olmak üzere hepsi prova yapıyor. Önceki gün eşcinseller yürüdü, başka bir gün başkaları yürüyecek. Sonra topyekun bir yürüyüş söz konusu olacak. Bunun için bir provokasyona ihtiyaç var. Harekete geçirmek istedikleri fay hattı var. O hattın ismini telaffuz etmek istemiyorum, çok can sıkıcı bir durum bu.



“BÖYLE BİR KALKIŞMA 28 ŞUBAT’TA BİLE YOKTU”



Taksim’de böyle bir şey yapmayı tasarlıyorlar. Avrupa’nın bazı merkezlerindeki insanlar otobüsle gelmeye başladılar. Oralarda dolaşıyor, eylem planı konusunda arazi öncesi çalışmalar yapılıyor. Başka bir ülkede mesela Almanya’da bu tür çalışmalarda 10 dakika bulunamazsınız, anında sınır dışı edilirsiniz. Bunlara neden göz yumuluyor bilmiyorum. Çok önemli bir hazırlık söz konusu. Bu hazırlığın ne kadar görülüp görülmediği konusunda soruyu ortaya koymak istedim. Almanya gibi bir devletin Der Spiegel’de özetlenebilecek tutumu… Herhalde yargıya, referanduma boyun eğme diyorlar bilmiyorum. CNN’in, Hürriyet’in gibi açık ve net kalkışmasını-ki 28 Şubat’ta bile en azından komutanların ağzından söyleniyordu- Y Kuşağıyla, dört beş sosyolojik analizle geçiştirecek bir süreç olmadığını düşünüyorum. Süreç devam ediyor. Dikkatli olmak gerek.”






Sıradaki Haber İçin Sürükleyin