Salgına sebep olan madde eğer buysa ne sofra kalır ne yemek! Salmonella virüsünün undan kaynaklanabileceği ortaya çıktı. Ekmek yemek hayal olacak

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri, unla bağlantılı bir salmonella salgınını araştırıyor ve insanları pişmemiş hamur veya hamuru yememeye veya oynamamaya çağırıyor.

Google Haberlere Abone ol
Salgına sebep olan madde eğer buysa ne sofra kalır ne yemek! Salmonella virüsünün undan kaynaklanabileceği ortaya çıktı. Ekmek yemek hayal olacak

Salgınla bağlantılı olarak 11 eyaleti kapsayan üç hastaneye yatış da dahil olmak üzere bir düzine hastalık bildirilmiştir. Bununla birlikte, CDC, salgının ölçeğinin muhtemelen bildirilen vakaların sayısından çok daha büyük olduğunu söylüyor.

Ajans, salgına karışan belirli un markalarını tanımlamadı.

UN ORTAK TEK NOKTA

CDC'nin görüştüğü hastaların çoğu, hastalanmadan önceki hafta çiğ hamur veya meyilli yediklerini ve zamanlamasının Aralık ayından Şubat ayının ortasına kadar uzandığını söyledi. Un, çiğ hamurda veya yenen hamurda bulunan tek ortak bileşendi.

CDC'ye göre, çoğu un çiğdir ve gıda zehirlenmesine neden olan mikropları öldürmek için tedavi edilmemiş. Salmonella bakterileri pişirildiğinde veya pişirildiğinde ölür, ancak insanlar çiğ un içeren yiyecekleri yerken veya tadına bakarken hastalanabilir. El sanatları ve oyun kili için kullanılan çiğ hamur da risk oluşturur.

Güvende kalmak için CDC, çiğ unla yapılan kurabiyeleri, kekleri ve diğer yiyecekleri tamamen pişirmek için tarif veya paket talimatlarını izlemenizi, ellerinizi mutfak eşyalarını, tezgahları ve çiğ dörtlü ile temas eden diğer her şeyi yıkamak için ılık su ve sabun kullanmanızı öneriyor. İnsanlar ayrıca ev yapımı oyun hamuru için ısıl işlem görmüş un kullanmalı deniyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin