Saldırıya uğrayan Prof. Esin Şenol'a destek yağdı! Prof. Dr. Alpay Azap, 'artık yeter' diyerek isyan etti

Koronavirüs salgını hakkında yaptıkları bilgilendirme ve açıklamalar nedeniyle bazı bilim insanları hedefte. Prof. Dr. Alpay Azap, sosyal medya hesabından "Artık yeter. KLİMİK Derneği çatısı altında omuz omuza çalıştığımız, bütün enerjisini insanların sağlığı için harcayan, iyi hekim, iyi insan, değerli Hocam Esin Davutoğlu Şenol hiçbir saldırıdan (kıyafetini konu edenler dahil) yılmayacak kadar cesur ve kararlıdır" dedi. Sosyal medyadan Şenol'a destek yağdı.

Google Haberlere Abone ol
Saldırıya uğrayan Prof. Esin Şenol'a destek yağdı! Prof. Dr. Alpay Azap, 'artık yeter' diyerek isyan etti

Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları (KLİMİK) Derneği, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol’a destek veren bir paylaşım yaptı.

“ÇİRKİN SALDIRILARI KINIYORUZ”

Derneğin paylaşımında “Sadece bilimi referans alarak, topluma karşı sorumluluk duygusuyla mesleğini en iyi şekilde yapan, derneğimiz bağışıklama çalışma grubu kurucusu ve başkanı değerli arkadaşımıza yapılan çirkin saldırıları kabul edilemez buluyor ve esefle kınıyoruz” denilerek, ‘#EsinŞenolYalnızDeğildir’ etiketi kullanıldı.

ALPAY AZAP İSYAN ETTİ

KLİMİK Başkanı Prof. Dr. Alpay Azap da derneğin söz konusu paylaşımını alıntılayarak, “Artık yeter. KLİMİK Derneği çatısı altında omuz omuza çalıştığımız, bütün enerjisini insanların sağlığı için harcayan, iyi hekim, iyi insan, değerli Hocam Esin Davutoğlu Şenol hiçbir saldırıdan (kıyafetini konu edenler dahil) yılmayacak kadar cesur ve kararlıdır” ifadelerini kullandı.

İşte o paylaşım:

Alpay Azap da paylaşımında ‘#EsinŞenolYalnızDeğildir’ etiketini kullandı.

İşte Şenol'a gelen destekler:

ESİN DAVUTOĞLU ŞENOL KİMDİR?

Esin Davutoğlu Şenol, 23 Mart 1963 yılında Ankara'da doğdu. Lise eğitimini TED Ankara Koleji'nde tamamladıktan sonra, 1987 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. Aynı yıl Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı'nda Araştırma Görevlisi olarak ihtisasa başlayan Şenol, aynı Anabilim Dalında 1992 yılında ihtisasını tamamladıktan sonra uzman olarak göreve başladı. Esin Şenol, 1995 yılında Yardımcı Doçent, 1996 yılında Doçent, 2003 yılında da Profesör ünvanlarını aldı.2009-2013 yılları arasında Anabilim Dalı Başkanlığı yaptı.

1999 yılında Tufts University, New England Medical Center, Boston/MA'da Kemik İliği Transplantasyon Ünitesinde Research Fellow (Araştırma Asistanı)olarak çalıştı. G.Ü.T.F ilgili birimlerde kanser hastalarının infeksiyon izleminde konsultan olarak görev yapmış olup halen bu konuda araştırmalarını ve eğitim çalışmalarını sürdürüyor. Esin Şenol, ayrıca bağışıklama ve özellikle erişkin aşılaması ile ilgili çalışmalar yürütmekte olup, Gazi Üniversitesi, Tıp Fakültesi İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji AD bünyesinde "Erişkin Aşı" merkezi kurdu.

2013 yılında KLİMİK derneği alt grubu olarak Erişkin Bağışıklama Çalışma Grubu (EBÇG) kurmuş ve halen başkanlığını yürütmektedir. EBÇG olarak, 2013 , 2014 ,2015 ve 2017 yılında Eskişehir, İstanbul, İzmir ve İstanbul'da toplam 4 adet Erişkin Bağışıklama Sempozyumu düzenlemiş ve yürüttü.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin