Saldırının ardından tarihe not düştü: Bunun adı faşizmdir!

Barolar Birliği Başkanı Avukat Metin Feyzioğlu, Ahmet Hakan'a yapılan saldırıyı sert bir dille kınadı.

Google Haberlere Abone ol
Saldırının ardından tarihe not düştü: Bunun adı faşizmdir!

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Hürriyet yazarı ve CNN Türk programcısı Ahmet Hakan'ın saldırıya uğraşamasını sert bir dille kınadı.



Saldırı için 'Bunun adı faşizmdir' diyen Feyzioğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:



"Hürriyet yazarı Ahmet Hakan Coşkun'un evinin önünde dört kişinin saldırısına uğradığını, vücudunda kırıklar olacak şekilde dövüldüğünü ve hastaneye kaldırıldığını öğrendim.



İşte faşizm bu!



Lider; konuşmalarından, yazdıklarından rahatsız olduğu birini halka yaptığı bir konuşmada hedef gösterir, gerisini azgın çeteler yapar.



Başka bir anlatımla şöyle:



Hani bir ünlü şarkıcı derdi ya; "ben sana bir şey yapmam ama yeğenlerim ne yapar bilemem, hepsini kontrol etme imkanım yok" diye. Şarkıcı yapınca bunun adına kabadayılık deniyor; ülkeyi yönetenler yapınca faşizm oluyor bu işin adı!



Hürriyet'e iki kere saldırıldı, AKP yöneticileri ve başta Tayyip Bey bu saldırıyı kınamadı. Tam aksine Tayyip Bey, yeni saldırıları teşvik edecek konuşmalar yaptı.

Bugün bir gazeteci evinin önünde dövülüyor ise, kimse lafı gevelemesin, evirip çevirmesin, bunun adı FAŞİZMdir.



Ahmet Beyi seversiniz sevmezsiniz; ancak bu saldırının hepimize yapıldığını görmez ve susarsak, kendi evlerimiz dahi karanlık hapishanelere dönüşür. Ünlü şair Brecht'in dediği gibi, faşizme karşı birleşmeyeler, faşizmin zindanlarında buluşur.



Ahmet Hakan Coşkun'a geçmiş olsun diyor, saldırganların derhal bulunarak en ağır şekilde cezalandırılmasının emniyet teşkilatının ve yargı teşkilatının namusuna dair belirleyici olacağını tarihe not düşüyorum."


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin