Saldırgan Ahlam Albashır’ın illegal yollarla ülkeye girmesine yardım eden 2 kişi gözaltına alındı, 8 kişi göz altında... Patlayıcıyı nasıl güçlendirdikleri de ortaya çıktı. İşte patlamayla ilgili son gelişmeler...

Taksim İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısıyla bağlantılı olduğu belirtilen 8 şüpheli gözaltına alındı. Yakalananlardan 2'si Ahlam Albashır’ın illegal yollarla ülkeye girmesine yardım edenler. Patlamada kullanılan düzeneğin de çivi ve demir parçalarıyla güçlendirildiği ortaya çıktı. İnterpol'ün kırmızı bültenle aradığı terörist Bilal Hassan’ın yakın yardımcısı Amran Abdulrami'nin de bulunduğu 5 kişi Bulgaristan’da yakalandı. Böylece olayla ilgili son 2 günde 8 kişi gözaltına alınmış oldu.

Google Haberlere Abone ol
Saldırgan Ahlam Albashır’ın illegal yollarla ülkeye girmesine yardım eden 2 kişi gözaltına alındı, 8 kişi göz altında... Patlayıcıyı nasıl güçlendirdikleri de ortaya çıktı. İşte patlamayla ilgili son gelişmeler...

İstiklal Caddesi'nde 13 Kasım'da 6 kişinin öldüğü, 81 kişinin yaralandığı saldırıya ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma sürüyor.

İstiklal Caddesi'ndeki patlama ile ilgili gözaltı sayısı 13'e yükseldi. Terör saldırısına yardım ettiği gerekçesiyle Azez'de yakalanan terörist İstanbul'a getirildi. İnterpol'ün kırmızı bültenle aradığı terörist Bilal Hassan’ın yakın yardımcısı Amran Abdulrami'nin de bulunduğu 5 kişi Bulgaristan’da yakalandı. Böylece olayla ilgili son 2 günde 8 kişi gözaltına alınmış oldu.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmada, terörist Ahlam Albashır ve firari şüpheli Bilal Hassan'ın illegal yollarla Türkiye'ye geçmesine yardım ettikleri belirlenen 2 zanlı yakalandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğüne getirilen şüphelilerin işlemlerinin sürdüğü öğrenildi. İlerleyen saatlerde de saldırıyı gerçekleştirenlere yardım ve yataklık yaptığı tespit edilen 6 kişi daha gözaltına alındı. Toplam yeni gözaltı sayısının 8'e çıktığı belirtildi.

ÇİVİ, DEMİR PARÇALARI VE OLTA KURŞUNUYLA GÜÇLENDİRİLMİŞ

Öte yandan Beyoğlu'ndaki terör saldırısında patlayıcının çivi, demir parçaları ve olta kurşunuyla güçlendirildiği tespit edildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin, zaman ayarlı olduğu değerlendirilen bombanın parçaları üzerindeki incelemesi de devam ediyor.

Yapılan tespitlerde TNT cinsi patlayıcının güçlenmesi için içine çivi, demir parçaları ve olta kurşunu konulduğu belirlenirken delillerde TNT ve nitro selüloz kalıntıları ortaya çıktı.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin