Sakarya Hendek'teki havai fişek fabrikasındaki patlama ile ilgili davada karar çıktı! Sanıklara hapis cezası

Sakarya'nın Hendek ilçesinde 7 işçinin hayatını kaybettiği, 127 kişinin de yaralandığı havai fişek fabrikasındaki patlama ile ilgili açılan davada karar çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Sakarya Hendek'teki havai fişek fabrikasındaki patlama ile ilgili davada karar çıktı! Sanıklara hapis cezası

Hendek'te 3 Temmuz 2020'de bir havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamada 7 işçi yaşamını yitirdi, 127 kişi de yaralandı.

Olayın ardından Hendek Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturmada patlamada ihmali olduğu belirtilen patron Yaşar Coşkun, fabrika sorumlu müdürü Asiye Angın, fabrika müdürü ve genel ustabaşı Hasan Ali Velioğlu, genel ustabaşı Erşan Öztürk, iş güvenliği uzmanı Aslı Bozkurt sorumlu personel Ahmet Çağrıcı ve Ali Rıza Ergenç Coşkun hakkında dava açıldı. Sanıklar hakkında 'bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma' suçundan 2'şer yıl 8'er aydan 22'şer yıl 6'şar aya kadar hapis cezası istendi. Davada fabrika sahibi Yaşar Coşkun ile genel ustabaşı Hasan Ali Velioğlu tutuklu yargılanıyor.

Bugün görülen karar duruşmasında sanıklara ceza yağdı.

Asiye Angın, Erşan Öztürk, Ahmet Çağırıcı, Aslı Bozkurt'un Taksirle öldürme suçundan ayrı ayrı 6 yıl 8 ay hapis cezasına, Hasan Ali Velioğlu'nun bilinçli taksir ile öldürmeden 12 yıl 6 ay hapis cezasına; Ali Rıza Ergenç ve Yaşar Coşkun'un 16 yıl 3 ay hapsine karar verildi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin