Sakarya Fırat talimatla yayından mı kaldırıldı, Şefkat Tepe’nin akıbeti ne olacak? Medyatava açıklıyor.

TRT’nin dört sezondur devam eden dizisi "Sakarya Fırat"ın "Barış Süreci"ne uymayan yaklaşımından dolayı talimatla yayından kaldırıldığı iddiaları dolaşıyor. Bu iddia doğru mu? Peki iddialar doğruysa Samanyolu TV’nin dizisi Şefkat Tepe’nin akıbeti ne olacak? En yetkili ağızlar Medyatava’ya açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Sakarya Fırat talimatla yayından mı kaldırıldı, Şefkat Tepe’nin akıbeti ne olacak? Medyatava açıklıyor.

TRTnin reytinglerde ilk dörde giren dizisi Sakarya Fırat’ın yürütülen Barış Süreci’ne ters düştüğü gerekçesi ile talimatla yayından kaldırılacağı iddiaları dolaşmakta. Konuyu TRT 1 program müdürü Hayati Aydın’a sorduk. İşte Aydın’ın Medyatava’ya yapmış olduğu açıklama:



“Sevilen dizimizin, ortalıkta dolaşan söylentilerden dolayı, herhangi bir talimatla yayından kaldırılması söz konusu değildir. Bildiğiniz gibi tüm diziler şu sıralarda sezon finallerini gerçekleştirirler. Bizimkiside sadece sezon finali, sezon finalimizi 12 Haziran Çarşamba gecesi yapacağız.  Ama önümüzdeki sezon Sakarya Fırat’ın TRT 1 ekranlarında yayınlanıp yayınlanmayacağı konusunda henüz bir netlik yok, önümüzdeki sezon için kesin bir kararımız henüz yok.”



Söylentiler bu boyutlara ulaşınca, medyanın gözü bir anda Samanyolu TV’nin aynı türdeki dizisi Şefkat Tepe’ye çevrildi. Acaba Samanyolu TV içinde aynı şey geçerli miydi? Samanyolu TV genel yayın müdürü DR. Hidayet Karaca ise sorularımıza şu açıklamada bulundu:



“TRT 1 dizisi ile ilgili olarak söylenenler bizim ilgi alanımız içinde değildir. Arkadaşlar ister yayınlar ister yayından kaldırır, o onların bileceği iştir. Bir talimatla yayından kaldırmanın söz konusu olduğunu düşünmüyorum. Bizim dizimiz Şefkat Tepe için aynı şeyler geçerli değildir. Şefkat Tepe bir terör dizisi değil, terörün arkasındaki  gerçekleri gündeme getiren bir dizidir. Barış sürecine ciddi destek sağlayan bir dizidir. Önümüzdeki bölümlerde Barış Süreci’ni baltalamak isteyen tezgahları konu edineceğiz.”



(C) Medyatava Özel


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin