Sakallı erkeklere kötü haber. Uzman doktor kadınları uyardı: Sakallı erkeklerle öpüşmek hasta edebilir

Sakal bırakmak son dönemin trendlerinden biri. Fakat uzman isimden kadınlara uyarı geldi. TikTok'ta ünlenen dermatolog Dr. Muneeb Shah kadınların, sakallı erkekleri öpmemesinden yana olduğunu ifade etti.

Google Haberlere Abone ol
Sakallı erkeklere kötü haber. Uzman doktor kadınları uyardı: Sakallı erkeklerle öpüşmek hasta edebilir
Daily Star

Son dönemde sakal bırakmak yükselişti. Fakat erkeklerin aklına gelmeyen bir konu var; öpüşmek.

Doktorlar, sakallı erkeklerden uzak durmanın kadınlar için yararlı olduğunu söylüyor çünkü onları öpmek birkaç komplikasyona neden olabilir. 

Dermatolog olan ve TikTok'ta oldukça ünlenen Dr. Muneeb Shah, sakallı biriyle beraber olmanın  birçok açıdan sorun yaratabileceğini söyledi.

Sakalların cilde sürtülmesi küçük kesiklere neden olabilir. Dr. Shah, sakalların çok fazla bakteri taşıdığını, bu küçük kesikler sebebiyle de o bakterilerin karşı tarafta enfeksiyona neden olabileceğini belirtti. 

Dr. Shah ayrıca, sakallı biriyle öpüşüldüğünde bulaşıcı ancak genellikle ciddi olmayan" bir durum olarak tanımladığı "impetigo" (kırmızı döküntüler) adı verilen bir durumla da karşı karşıya gelinebileceğini söyledi. 

"Bu nedenle, eğer kıllı erkeğinizi öpmek istiyorsanız, bu işe başlamadan önce sakalının temiz olduğundan emin olmak en iyisidir. Hijyen çok önemlidir" diye konuştu. 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin