Sahurda mutlaka için! Saatlerce tok tutuyor: Ramazan’da tok tutan içecekler neler?

Ramazan ayına girilmesi ile Müslümanlar bir ay boyunca oruç ibadetini yerine getirecek. Ancak sahurda içilen içecekler, tüm gün tutulan oruç üzerinde oldukça etkili oluyor. Ramazan süresince süt tüketimi, bağışıklık sistemi için büyük önem taşıyor. Sahurda içilen bir bardak süt, tüm gün boyunca tok kalmanıza fayda sağlıyor. Bunun yanında direncinizi artıran süt, enerji ihtiyacınızın da büyük çoğunluğunu karşılıyor.

Google Haberlere Abone ol
Sahurda mutlaka için! Saatlerce tok tutuyor: Ramazan’da tok tutan içecekler neler?

Ramazan ayını sağlıklı bir şekilde geçirmek için mutlaka sahura kalkılması gerektiğini belirten Prof. Dr. Neriman İnanç, sahurda mideyi daha geç terk eden, kan şekerini çok hızlı değiştirmeyecek besinlerin tercih edilmesini önerdi. Bir bardak sütün 5 saat tok tuttuğunun bilimsel olarak da kanıtlandığını belirtildi. Oruç tutanlara sahurda süt içmeleri tavsiyesinde bulunuldu.

5 SAAT TOK TUTUYOR!

Sahurda mutlaka için! Saatlerce tok tutuyor: Ramazan’da tok tutan içecekler neler?

Protein içeriği yüksek olan besinler midenin boşalma süresini uzatarak acıkmayı geciktirir. Süt hem protein içeriği yüksek olan bir besin olması nedeniyle tokluk hissetmemize yardımcı olur, hem de vücudun sıvı ihtiyacının karşılanmasını destekler.

Bilim insanları, insan bünyesinin acıkma ihtiyacını azaltan besinler arasında ilk sırada sütü gösteriyor, bir bardak sütün midenin boşluğunu hissettirmeden insanı 5 saat boyunca tok tuttuğu belirtiyor.

Sahurda mutlaka için! Saatlerce tok tutuyor: Ramazan’da tok tutan içecekler neler? - Resim : 2

Süt şekeri laktoz vücudun enerji ihtiyacının karşılanmasına yardımcı oluyor. Bileşimindeki yağ da midede uzun sürede kalarak tokluk duygusu sağlıyor. Süt, Ramazan’da sıcak havalarda terle kaybedilen kalsiyum başta olmak üzere mineral ve vitamin gereksinimini karşılamaya destek oluyor.

KİLONUZU KORUMAK İÇİN SÜTLÜ TATLILAR TÜKETİN

Sahurda mutlaka için! Saatlerce tok tutuyor: Ramazan’da tok tutan içecekler neler? - Resim : 3

Uzun süreli açlık metabolizmanın yavaşlamasına sebep olabiliyor. Ramazan sonunda genellikle kilo alındığına dikkat çeken İnanç, ‘Ramazan ayında kurulan geleneksel sofralarımızda uzun süreli açlıktan sonra kan şekerini yükselten şerbetli hamur tatlılarının yer aldığını görüyoruz. Sahurda içtikleri bir bardak sütün dışında tatlı tüketmek isteyenlere az şekerli sütlaç, güllaç gibi sütlü tatlıları tercih etmelerini öneririm. Bu gibi tatlılar kalsiyum ihtiyacımızın karşılanmasına yardımcı olur ve Ramazan süresince kilo almamızı engeller’ dedi

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin