Sahte Youtube tıklarını Rekabet Kurulu'na götürüyor

Hande Yener, sahte Youtube tıklarına savaş açtı.

Google Haberlere Abone ol
Sahte Youtube tıklarını Rekabet Kurulu'na götürüyor

Uzun süredir Youtube'da videoların yüksek izlenme sayılarıyla ilgili olarak iddialar, yüksek sesle dile getiriliyor. Hande Yener de bu, sahte Youtube tıklarına savaş açtı ve Rekaber Kurulu'na taşıyacağını açıkladı. Detayları ise, Milliyet yazarı Ali Eyüboğlu yazdı.



Ali EYÜBOĞLU / MİLLİYET



SAHTE YOUTUBE TIKLARI REKABET KURULU’NDA



YouTube’un bir gecede Türkiye’den 261 milyon sahte klip tıklanmasını sildiğini ortaya çıkardığımda yıl 2013’tü... Çarklarına çomak soktuklarımın başvurduğu yalanlar, karşı saldırılar, dün gibi aklımda. Aradan üç yıl geçti, ama anlaşılan o ki müzik sektöründe çok bir şey değişmedi. Birkaç ay önce Işın Karaca, savaşıyordu Youtube’dan sahte

tıklanma satın alanlarla.



‘Yeldeğirmeni’nin çarkları aynı hızla döndükçe ‘Donkişot’ Karaca pes etti.



Aleyna Tilki’nin YouTube’da rekorlara doymadığı haberlerinin çıktığı şu günlerde ise bir başka ünlü ‘Donkişot’luğa soyundu.



Yeni ‘Donkişot’ Hande Yener, Twitter hesabından sahte tıklanmalara karşı isyanını dile getirdi: “Sahtekârlar bitmediniz... YouTube’da sahte tık yapılmaması için Rekabet Kuruluna şikayette bulunduk. Şimdi de yurt dışından sahte tıka devam ediyorlar.

Eziksiniz ezik...”



Rekabet Kurulu’na yapılan başvurudan ne çıkar bilmiyorum, ama şunu biliyorum. Türkiye’den YouTube’da tıklatmak maliyetli ve 300 binle sınırlı. Taklit ürün yapma konusunda Çin neyse, bilişim işinde de Hindistanöyle...



‘Hint kumaşı’ pahalıydı, ama Hint tıklaması çok ucuz... Hindistan üzerinden alınan bir sahte tıklanmanın maliyeti 0.001 cent.



Benden şimdilik bu kadar...



Yazının devamını okumak için TIKLAYIN



Sahte Youtube tıklarını Rekabet Kurulu'na götürüyor


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin