Sahte içki faciası: Ölü sayısı 44’e yükseldi!

Geçen cuma günü Kırıkkale'de başlayan sahte içki faciasında kayıplar hızla artıyor. Sekiz şehirde hayatını kaybedenlerin sayısı 44'e yükseldi. En çok ölüm 18 kişinin hayatını kaybettiği İzmir'de yaşandı. Dün bir kişinin can verdiği İstanbul'da ölü sayısı yediye yükseldi. Düzenlenen operasyonlar sonrası gözaltına alınan 58 kişiden yedisi tutuklandı.

Google Haberlere Abone ol
Sahte içki faciası: Ölü sayısı 44’e yükseldi!

Kırıkkale‘de yedi, İzmir‘de 18 kişinin sahte içki tüketiminden ölmesinden sonra altı kentten daha zehirlenme haberleri geldi. Mersin‘de altı, İstanbul‘da yedi, Muğla‘da iki, Aydın‘da iki, Trabzon‘da bir ve Zonguldak‘ta bir kişi alkol zehirlenmesinden dolayı can verdi, ölü sayısı 44’e çıktı. 50’ye yakın kişinin hastanelerin yoğun bakım servislerinde tedavi gördüğü öğrenildi.

İSTANBUL’DA ALTI KİŞİ DAHA CAN VERDİ

Dün İstanbul’un Kartal ilçesinde 36 yaşındaki avukat Hakkı Oğuzhan Şahinoğlu alkol zehirlenmesi nedeniyle hayatını kaybetmişti. Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre saat 12.00 itibarıyla İstanbul’da sahte içkiden ölen kişi sayısı yedi oldu.  Olayla ilgili olarak üçü kaçak alkol satan altı şüpheli gözaltına alındı.

TRABZON’DAN DA ÖLÜM HABERİ GELDİ

Trabzon’da kendi hazırladığı sahte alkolü içtikten sona fenalaşıp hastaneye kaldırılan M.B.’nin öldüğü açıklandı. 56 yaşındaki M.B. özel güvenlik olarak çalıştığı öğrenildi. M.B.’nin cansız bedeni, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Trabzon Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı.

ZONGULDAK’TA BİR KİŞİ SOLUNUM CİHAZINA BAĞLANDI

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde sahte içki tüketen Harun İnanç (54) hayatını kaybederken, 52 yaşındaki Hasan A., solunum cihazına bağlı olarak yaşam mücadelesi veriyor.

YEDİ KİŞİ TUTUKLANDI

Emniyet Genel Müdürlüğü, yurt genelinde düzenlenen sahte içki operasyonlarında gözaltına alınan 58 şüpheliden yedisinin tutuklandığını duyurdu. 5-11 Ekim tarihleri arasında düzenlenen operasyonlarda 16 bin 737 litre etil alkol, 3 bin 253 litre ile 2 bin 495 şişe sahte alkollü içki ele geçirildi.

EGM’den yapılan açıklamada “Son günlerde meydana gelen olaylarla ilgili olarak yaptığımız araştırmalar ve elde ettiğimiz bulgular sonucunda; marketlerde satılan ve dezenfektan olarak kullanılan etil alkol bazlı yüzey temizleyici sıvılara, içki aromaları karıştırmak suretiyle içilmesinden dolayı zehirlenme vakalarının yaşandığı anlaşıldı” denildi.

Sahte içki yüzünden hayatını kaybedenlerden kimlikleri belli olanlar şöyle:

KIRIKKALE: Yılmaz Mayalı, Cemal Doğan (55), Ünal Gündoğdu, İlyas Yalım, Hacı Vatansever, Ali Başpınar, Mustafa Özyurt

İZMİR: Hasan Çetin Esen (59), Mustafa Maya (71), Aydın Göksoy (58), Adem Güneş (64), Nejdet Kanatlıer(67), Mehmet Celalettin Sezer (68), Ali İhsan Çakmak(70), Hakan Ulukaya (46), Mehmet Görgülüer, Engin Dokuyucu, Nihat Karaoğlan, İlhami Kalfa, Hüseyin Yılmaz, Orhan Korkmaz (72), Ahmet Karayiğit

MERSİN: Mahmut Faruk (51), Hayrettin Yaşar S., Murat B. , Sadullah A., İsmail Ü. (38), Eşref D.

İSTANBUL: Hakkı Oğuzhan Şahinoğlu (36)

MUĞLA: İbrahim Yanık (74), Semran Başkurt (64)

AYDIN: Orhan Öztürk (57),  A.Y (54)

TRABZON: M.B. (56)

ZONGULDAK: Harun İnanç (54)

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin