Sahte içki can almaya devam ediyor, operasyonlar ara verilmeden yapılıyor: Çok sayıda gözaltı var!

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı (KOM) ekipleri, kaçak/sahte alkollü içkinin üretimi ve tüketicilere ulaştırılmasını önlemek amacıyla operasyonlarına aralıksız devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Sahte içki can almaya devam ediyor, operasyonlar ara verilmeden yapılıyor: Çok sayıda gözaltı var!

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, bazı iş yerlerinde sağlıksız koşullarda içki üretilip, satıldığını tespit etti. Adreslere düzenlenen baskınlarda, çoğu plastik şişelere doldurulmuş 314 litre sahte içki ele geçirildi. Sahte içki üretip, sattığı tespit edilen 22 kişi hakkında da adli soruşturma başlatıldı.

 Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, kaçak ve merdiven altı yerlerde üretilen, içeriği belli olmayan içeceklere karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi. Açıklamada, "Bu tür davranışlar ölümcül sonuçlara yol açabilmektedir. Ayrıca bu şekil üretim yapanlar hakkında da ölüme ve yaralanmaya sebep olmak ve 5607 sayılı yasaya muhalefet suçundan kararlılıkla soruşturmalar yürütülmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur" denildi.

Sahte içki can almaya devam ediyor, operasyonlar ara verilmeden yapılıyor: Çok sayıda gözaltı var! - Resim : 2

HATAY'DA SAHTE İÇKİ VE KAÇAK SİGARA OPERASYONUNDA 4 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Hatay'ın Antakya ve Defne ilçelerinde polisin düzenlediği operasyonda 260 litre sahte içki ile 150 paket kaçak sigara ele geçirildi. Operasyonda 4 kişi gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, Antakya ve Defne ilçelerinde bulunan Kuzeytepe, Maşuklu, Gümüşgöze ile Bahçeköy mahallerinde 3 ev ve 1 iş yerine eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda, 260 litre sahte içki, 2,5 litre içki aroması ile 150 paket kaçak sigara ele geçirildi. Operasyonda İ.G., M.G., M.A. ve H.K. gözaltına alındı.

Sahte içki can almaya devam ediyor, operasyonlar ara verilmeden yapılıyor: Çok sayıda gözaltı var! - Resim : 3

TRABZON'DA 2 KİŞİDE, SAHTE İÇKİDEN GÖRME BOZUKLUĞU OLUŞTU

Trabzon’da önceki gün çeşitli şikayetlerle sağlık kuruluşlarına başvuran 4 kişi, KTÜ Farabi Hastanesi’nde tedaviye alındı. Yapılan tetkiklerde, bu kişilerin sahte içkide kullanılan metil alkol zehirlenmesi yaşadığı belirlendi. 3’ü acil serviste, 1’i ise hastanenin yoğun bakım ünitesinde tutulan kişilerden 2’sinde görme bozukluğu oluştuğu belirtildi. 

Hastaların sağlık durumuyla ilgili bilgi veren KTÜ Farabi Hastanesi Acil Tıp Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Tıbbi Toksikolog Doç. Dr. Aynur Şahin, “Şu anda 4 hasta metil alkol zehirlenmesi ile takip edilmektedir. Bir hastanın, yoğun bakım ünitesindeki takip ve tedavisi tamamlandı ve servise transferi planlandı. Hastanın sadece görme kısıtlılığı bulunmaktadır. Diğer 3 hastanın ise acil serviste tedavi ve takipleri tamamlanmak üzere. Sadece 2 hastanın görme bozukluğu ile ilgili şikâyetleri devam etmekte olup taburcu olmaları planlanmaktadır” dedi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin