Sahte doktordan sonra sahte mimar ortaya çıktı. Antalya'da bir kişinin sahte belgeyle 42 yıl mimar ve şantiye şefi olarak çalıştığı ortaya çıktı

Antalya'da birçok özel proje ile kamu projesinde mimar ve şantiye şefi olarak çalışan Avni Tekinaslan'ın geçici mezuniyet belgesi sahte çıktı. Valilik Tekinaslan ile ilgili soruşturma başlattı.

Google Haberlere Abone ol
Sahte doktordan sonra sahte mimar ortaya çıktı. Antalya'da bir kişinin sahte belgeyle 42 yıl mimar ve şantiye şefi olarak çalıştığı ortaya çıktı

Antalya Valiliği'ne yapılan ihbar sonrası gerçekleştirilen incelemede, Tekinaslan'ın noter onaylı geçici mezuniyet belgesi, Gazi Üniversitesi ile paylaşıldı.

İncelemede, belge suretinin sahte, bazı bilgilerin ise başka bir mezuna ait olduğu tespit edildi.

Tekinaslan'ın, 2016 yılında Antalya Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü'nün koordine ettiği, Selçuklu dönemine ait Av Köşkü ile 2018 yılında yine Selçuklu dönemine ait Antalya Mevlevihanesi'nin restorasyonunda görev aldığı belirlendi.

Hıdırlık Kulesi ve çevresinde 2021 yılında başlatılan arkeolojik kazılarda da Tekinaslan'ın şantiye şefi olarak görev aldığı tespit edildi.

Hürriyet'e konuşan Tekinaslan ise hiçbir projeye imza atmadığını söyledi.

Sadece yürütülen projeleri denetlediğini ifade eden Tekinaslan, "O projelerde de gerçek mimarlar vardı. Aslında benim hiçbir mezuniyetim yok. Ama inşaat işinden anlarım. Ailemin inşaat işleriyle uğraşıyordum. O yüzden şantiyelerde kimse benden şüphe etmedi. İnsan hayatına zarar verecek hiçbir projede yer almadım. Ailem dahi diplomamın sahte olduğunu bilmiyordu" dedi.

Sahte doktordan sonra sahte mimar ortaya çıktı. Antalya'da bir kişinin sahte belgeyle 42 yıl mimar ve şantiye şefi olarak çalıştığı ortaya çıktı - Resim : 2

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin