Sahibinden'e 40,15 milyon TL idari para cezası! Rekabet Kurumu'nun soruşturması tamamlandı

Rekabet Kurulu tarafından açılan soruşturma tamamlandı. Kurul tarafından Sahibinden'e 40,15 milyon TL idari para cezası verildi.

Google Haberlere Abone ol
Sahibinden'e 40,15 milyon TL idari para cezası! Rekabet Kurumu'nun soruşturması tamamlandı

Rekabet Kurulu, Sahibinden'e 40,15 milyon TL idari para cezası verdi.

Rekabet Kurulu, Sahibinden'in kurumsal müşterilerin veri taşımalarını engelleyerek birden fazla platform kullanmalarında zorluk çıkardığını belirtti. 

Kurul tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Sahibinden Bilgi Teknolojileri Pazarlama ve Ticaret AŞ hakkında emlak ve vasıta satış/kiralama platform hizmetleri bakımından veri taşınabilirliğinin engellenmesi ve diğer yollarla 4054 sayılı Kanun’un 6. maddesinin ihlal edilip edilmediğinin tespitine ilişkin  yürütülen soruşturma tamamlandı.

SAHİBİNDEN’in kurumsal üyelerinin veri taşımalarını engellemek suretiyle birden fazla platform kullanmalarını zorlaştırdığına, bu yolla ve sözleşmelerinde getirdiği rekabet etmeme yükümlülüğü yoluyla fiili/sözleşmesel münhasırlık uyguladığına, rakiplerinin faaliyetlerini zorlaştırdığına, dolayısıyla hâkim durumunu kötüye kullanarak 4054 sayılı Kanun’un 6. maddesini ihlal ettiğine, bu nedenle adı geçen teşebbüse idari para cezası uygulanmasına karar verildi." ifadeleri kullanıldı.

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin