Şahan Gökbakar ve Haluk Levent arasında 'çadır' tartışması

Konuk olduğu FOX'ta yayınlanan İlker Karagöz ile Çalar Saat progmının canlı yayınında, Cumhuriyet'in ortaya çıkardığı 'çadır skandalına' ilişkin "Fiyatı uygun mu? Uygun. Biz 19 küsur bin liraya alabildik. Biraz indirim yaptırabildik" ifadelerini kullanan AHBAP Başkanı Haluk Levent'e, ünlü komedyen Şahan Gökbakar'dan tepki geldi. Gökbakar'ın tweet'ine Levent'ten de yanıt gecikmedi.

Google Haberlere Abone ol
Şahan Gökbakar ve Haluk Levent arasında 'çadır' tartışması

Cumhuriyet yazarı Murat Ağırel, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgedeki "yetersizliğiyle" gündem olan Kızılay’ın, depremin üçüncü gününde AHBAP Derneği’ne 46 milyon lira karşılığında çadır sattığını deşifre etmişti.

AHBAP KABUL ETMİŞTİ

AHBAP sosyal medya hesabından, söz konusu bilgileri doğrulayan bir açıklama yapmıştı.

Açıklamada, "Arkadaşlarımız, Kızılay’ın iştirakinde olan Kızılay Çadır ve Tekstil A.Ş ile görüşme gerçekleştirdiler. Ellerinde 2050 adet olduğunu öğrendiğimiz çadırların sözleşmesini hemen yaptık ve ertesi sabah 2050 tane çadırı deprem bölgesine gönderdik" ifadelerine yer verilmişti.

FOX'TA KONUŞTU

Son olarak FOX'ta İlker Karagöz'ün konuğu olan AHBAP Başkanı Haluk Levent, 'çadır skandalına' ilişkin soruları yanıtlamıştı.

Levent, "İnsanlar dışarıda yağmurda donuyor. Ben o sırada çadır bulamamışım. Çadır yok. Bakın bu bulduklarımız daha birkaç gün önce gelmeye başladı. Arkadaşlar Kızılay’ın internet sitesinden çadır sattığını görmüşler. Kişisel değil bu. Hatta Ankara Eczacı Odası da almış. Biz niye almayalım? Ben şu an sorgulayabilir miyim" demişti.

HALUK LEVENT: FİYAT UYGUN

"Hemen öğrendik ihracat yapılmak üzere hazırlanan 2050 çadır var. Kızılay'ın iştiraklerinin çadır sattığı piyasada biliniyor. Deprem zamanı veya değil, biliniyor. Ben o an hiçbir şey düşünemiyorum. İnsanlar ölüyor orada, dışarıda tir tir titriyorlar. Benim orada insanlara çadır getirmem lazım. 20 bin tane de olsa alacaktım" diyen Levent, şu ifadeleri kullanmıştı:

"Fiyatı uygun mu? Uygun. Biz 19 küsur bin liraya alabildik. Biraz indirim yaptırabildik. 19 küsur bin, artı KDV, artı nakliye, bunlar 22 bin liraya gelebiliyor. Ben geçen yıl Fransa’dan helikopter getirdim 1 milyon Euro verdim, çok da iyi çalıştı, devlete stopaj olarak 200 bin Euro ödedim. Devletin hizmetine verdiğim halde.

Sistemi kimse bilmiyor. AFAD da çadırları parayla, faturalı alıyor Kızılay’dan. Buyurun AFAD yetkilileri yalanlasın. Eğer o yurtdışına ihraç edilecek çadırlar satılacaksa AFAD da parayla alıyor. Orada bir muhasebe var."

ŞAHAN GÖKBAKAR'DAN TEPKİ

Haluk Levent'in yayınının ardından Twitter'dan bir paylaşımda bulunan komedyen ve oyuncu Şahan Gökbakar, ünlü müzisyenin açıklamalarına tepki gösterdi.

Gökbakar, "Haluk bu sabah tvde, Kızılay'la alışverişini cansiperhane savunurken 'Fiyat normal, çadırlar kaliteli' dedi. Kendi tweeti. 145.446.500 TL / 13.250 çadır = 10.970 TL. Haluk sen de 10 bine almışsın çadırların tanesini. 22 bine aldıkların kaliteli de, bu aldıkların kalitesiz miydi???" diye sordu.

HALUK LEVENT'TEN YANIT GELDİ

Kısa süre sonra söz konusu paylaşıma AHBAP Başkanı Levent'ten cevap geldi.

Levent, şu ifadeleri kullandı:

"Sevgili Şahan. 19 binlik +KDV çadırlardan yani bizim 2050 tane aldığımız çadırlardan şu anda olsa hiç ucuz çadır almam. Çünkü tam korunaklı çok sıcak deprem çadırı. Piyasada yok şu anda. Keşke olsa da alsak. Yani bu hesaplama çadır kalitesine göre değişiklik gösteriyor."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin