Sağlıkta şiddet son bulmuyor! Konum Bağcılar: Aile hekimi yumruk yedi, yerde tekmelendi. Saldırgan tutuklanırken ifadesi ortaya çıktı!

Çınar Aile Sağlığı Merkezi’nde görevli 55 yaşındaki Doktor Doğan'ın hemşirelerin tavırlarından endişe duyduğu ve 1 saat boyunca tuvalete girip çıkan adamı uyarması zerine başına gelmeyen kalmadı Doktor uyarısının ardından gözüne yumruk yedi. Yumruğun etkisiyle kanlar içinde kalan Doğan, yere düşünce kafasına da tekmelerle darbeler aldı. Saldırgan tutuklandı. İfadesinde doktorun kendisine saldırdığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Sağlıkta şiddet son bulmuyor! Konum Bağcılar: Aile hekimi yumruk yedi, yerde tekmelendi. Saldırgan tutuklanırken ifadesi ortaya çıktı!

Aile Sağlığı Merkezi'ne gelerek yaklaşık 1 saat boyunca tuvalete girip çıkarak şüpheli hareketler sergileyen 28 yaşındaki Yasin.İ.'yi fark eden hemşireler, durumu Doktor Mahmut Doğan'a bildirdi.

UYARDIĞI İÇİN 'SENİ PARÇALARIM' DEMİŞ

Çınar Aile Sağlığı Merkezi’nde görevli 55 yaşındaki Doktor Doğan'ın, Yasin.İ.'yi uyarması üzerine Yasin.İ., "Seni parçalarım" diyerek doktoru tehdit etti. Bunun üzerine doktor, polis çağırılmasını istedi. Şüpheli şahıs, tam kapıdan çıkacağı sırada Dr. Mahmut Doğan’a yumruklarla saldırmaya başladı. Kanlar içinde yere yığılan doktor, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından sağlık ekiplerince Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Hayati tehlikesi bulunmayan Doğan, hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edildi.

GÖZÜ KANLAR İÇİNDE KALDI

Görüntülerde kanlar içinde kalan doktorun "Herhalde bir şey görmeyeceğim. Gözüm görmüyor arkadaşlar, gözüm görmüyor." diyerek sayıkladığı görüldü. Çevresindeki meslektaşları ise talihsiz doktoru "Davut hocam sakin olun, sakin olun hocam. Tamam hocam, ben buradayım rahat olun." diyerek yatıştırmaya çalıştı.

 

"HEMŞİRELER RAHATSIZ OLUNCA UYARDIM"

Kaldırıldığı hastanede yaşadığı olayı anlatan Doktor Mahmut Doğan, "30 yıllık hekimim, Çınar Aile Sağlığı Merkezi'nde çalışıyorum. Saat 15.30 civarı hastalar bitti. İkinci kattaki hemşire arkadaşlar beni aradı. 'Odamızın yanındaki tuvalete girip çıkan biri var. 1 saattir buralarda. Rahatsız olduk bu vatandaştan' dediler. Arkadaşlar yardım isteyince yukarı çıktım. Tuvaletin kapısını çaldım, 'dolu' dedi.

YERE DÜŞÜNCE KAFASINI TEKMELEMİŞ

Tuvaletten çıkınca, 'Burası umumi tuvalet değil, cami tuvaleti de değil. Burası bir sağlık kuruluşu, 4-5 seferdir girip çıkıyorsunuz. İnsanları rahatsız etmeye hakkınız yok' dedim. 'Sana ne. Sen kimsin? Seni parçalarım' dedi bana. Sekreter hanıma, polisi aramasını söyledim. Arkası dönüktü. Hiç beklemediğim bir anda benim gözüme bir yumruk attı. Gafil avlandım. O yumruğun şiddetiyle yere düştüm. Bu sefer başıma tekmelerle vurmaya başladı. Arkadaşlarım beni acil odasına taşıdılar. Canımın derdine düştüm. Suratımın sağ tarafı çok acıyordu. O sırada ambulans geldi. Beni hastaneye getirdiler" dedi. 

"LÜTFEN SAĞLIKTA ŞİDDET OLAYLARINA 'DUR' DİYECEK ÖNLEMLER ALIN"

Sağlıkta şiddet olaylarının yaşanmamasını temenni eden Doğan, "Elinde kesici bir alet vardı muhtemelen. Yanağımda kanayan yerler oldu. Ölmediğime şükrediyorum. Sağlıkta şiddet olayı devam ederse sağlık ocaklarının, hastanelerin güvenliği açısından bir korunurluğu olmazsa hiçbirimizin can güvenliği yok. Başımıza her gün, her türlü adi olay gelebilir. Hastanelik olabiliriz. Canımızı kaybedebiliriz. Devlet yetkililerinden, özellikle Cumhurbaşkanımız ve Sağlık Bakanımızdan bu işe son vermesini istiyoruz. Lütfen sağlıkta şiddet olaylarına 'Dur' diyecek önlemler alın. Bugün benim başıma geldi. Yarın başka bir meslektaşımın kapısını çalacak. Her an her şey olabilir" ifadelerini kullandı.

YARALAMA, GASP, TEHDİT, TACİZ

Şüpheli Yasin İ., Bakırköy Sulh Ceza Hakimliği'nde verdiği ifadede, "Tuvalet ihtiyacımı gidermek için girdiğim sağlık ocağında, çıkışta doktorla karşılaştım. İzin almam gerektiğini söyledi, ben de özür diledim. Çıkışa yöneldiğim sırada doktor beni takip edince, aramızda bir arbede yaşandı. İstemeden de olsa olay bu noktaya geldi" dedi. 

Yaralama, gasp, tehdit, taciz ve benzeri suçlardan kaydının olduğu anlaşılan Yasin.İ. Sulh Ceza Hâkimliği’ne sevk edildi. Hâkimlik saldırganın ‘Basit yaralama’ suçundan tutuklanmasına karar verdi. 

'KENDİSİ SALDIRDI’ DEDİ

Bağcılar Asayiş Büro Amirliği'ndeki işlemleri tamamlanarak bugün Bakırköy Adalet Sarayı'na getirilen şüpheli Yasin İ, savcılıkta ifadesi alındıktan sonra, tutuklanma talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Yasin İ, hakimlikte verdiği ifadede, "Lavabo ihtiyacımı gidermek için sağlık ocağına girdim. Lavaboda sigara içmedim, ihtiyacımı giderdim. Çıkınca da doktorla karşılaştım. Bana tuvalete girmek için izin alman gerektiğini söyledi. Ben de özür dileyerek, çıkışa yöneldim. Ancak beni takip etti ve çıkışta aramızda bir arbede yaşandı. Olay istemeden bu noktaya geldi" dedi. 

Hakimlik saldırganın 'Basit yaralama' suçundan tutuklanmasına karar verdi. Şüpheli, cezaevine götürülmek üzere adliyeden çıkarıldığı sırada, gazetecilerin 'Neden doktora saldırdınız?' sorusuna, 'Kendisi saldırdı’ karşılığını verdi. 

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin