Sağlık sorunları sonrası programlarını iptal etmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan TEKNOFEST'te duyurdu: Türkiye'nin ilk uzay yolcularını belirledik

TEKNOFEST, üçüncü gününde devam ediyor. Sağlık sorunları sonrası programlarını iptal eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile birlikte etkinliğe katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biri asil biri yedek iki uzay yolcumuzu belirledik. Alper Gezer Avcı ve Tuna Cihangir Atasever bu görevi üstlenecek." dedi.

Google Haberlere Abone ol
Sağlık sorunları sonrası programlarını iptal etmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan TEKNOFEST'te duyurdu: Türkiye'nin ilk uzay yolcularını belirledik

TEKNOFEST, üçüncü gününde İstanbul Atatürk Havalimanı'nda devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile birlikte TOGG ile etkinliğe katıldı.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Bu yıl 81 il ve 96 ülkeden 333 bin takım, 1 milyon yarışmacı başvurusuna ulaştık. Katılımların artması ile birlikte ödül ve teşviklerin meblağı yükseldi. Toplam 4 milyon ile başlayan süreç 44 milyon lirayı buldu. 

6 Şubat depremler sonrası T3 Vakfı ve Baykar şirketlerimizi tebrik ediyorum

Baykar asrın felaketinde sergilediği duruşla bu milletin öz evladı olduğunu bir kez daha ortaya koydu.

T3 Vakfı depremzedelerin kara günlerinde yanlarında olduklar.

Burada çok değerli dünürüm rahmetli Özdemir Bayraktar var. Ve varisleri değerli Canan yengem var. Öbür tarafta kardeşlerin bu işe sahip çıkışları. Rabbim hepinizin ufkunu açık etsin.

Türkiye'de geri kalmışlığın prangaların biz parçaladık. Gençlerimize "Ben de yapabilirim" öz güvenini biz kazandırdık.

Türkiye yüzyılını sizler inşa edeceksiniz. Dünyanın devler ligine bu ülkeyi sizler taşıyacaksınız.

Tam bağımsızlık hayalimizi gerçeğe sizler dönüştüreceksiniz. 

İMECE açıklaması

Burada yarınların uzay yolcularını, mühendislerini, pilotlarını, yeni bilim insanlarını görüyorum.

Sadece son aylarda yaşadığımız gelişmeleri sizler de gördünüz. Kızılelma havalandı. TOGG satışa sunuldu. Akıncı burada. TCG Anadolu Gemimiz deniz kuvvetlerine teslim edildi. 

Karadeniz doğal gazı hizmete alındı. Bunu bile hazmedeyenler var. Biraz çalışın da sizin de olsun.

İMECE uydumuz uzaya gönderildi. Gökbey helikopterimiz milli motorumuzda yükseldi. 

'Ülke koalisyonlardan kurtuldu'

Son günlerde yaptıkları skandal açıklamalarla karınlarında büyüttükleri kini ve nefreti ortaya koyuyorlar. 

Önceki gün koalisyon masası baya arttı. Önce 6'lı dediler, sonra 7'li oldu, daha sonra 9'lu oldu. Şimdi 9'lu bir koalisyon masası var. Buradan bir şey çıkmaz. Geçmişte bu koalisyonları çok gördük. 

Sağlık sorunları sonrası programlarını iptal etmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan TEKNOFEST'te duyurdu: Türkiye'nin ilk uzay yolcularını belirledik

Özellikle Başkanlık sisteminin bu ülkeye sağladığı bu kazanç. Ülke koalisyonlardan kurtuldu.

9'lu koalisyonun adayı yine ipe sapa gelmez laflar söyledi. 

Ülkemize, milletimize ve ordumuza hizmet eden yerli milli şirketler varken, Amerikalı firmaların reklam ajanslığına soyunmanın adı mandacılıktır.

Bay Bay Kemal'in Amerika'da birileri kandırmış. En azından Boğaz Köprüsü'nü kendisine satmaya kalkmamışlar. Önüne konulanı okumaktan başka meziyeti olmayana bu kadar nefes tüketmek israftır. CHP'ye oy vermeyi düşünenlere Allah'tan sabır diliyorum. 

'Biz müjde açıkladıkça birileri bozuluyor'

Yıllardır hazırlığını yaptığımız projeleri hızlandıracağız. Amacımız baki kalan bu kubbede hoş bir sadaimiş meğer diyerek yola devam.

Büyük ve güçlü Türkiye mirasını sizlere emanet edeceğiz.

Biz 21 yıldır bu ülkede sadece eser ve hizmet siyaseti yaptık. Biz müjde açıkladıkça birileri bozuluyor, kızıyor adeta karalar bağlıyor.

Şimdi çıkmış Giresun'daki vatandaşlara fındığın fiyatını 4 dolar artıracağım diyor. Hayatın yalan. İstanbul'da su fiyatlarını indireceklerdi ne oldu? Ankara öyle. İzmir öyle. Hayatları yalan. Sizin müjdeniz de bir türlü bitmedi diyenler oluyor. Teknofest kuşağı oldukça bu ülkede müjdeler bitmeyecek. 

'Türkiye'nin ilk uzay yolcuları'

 2 uzay yolcumuzu belirledik. Binlerce talipli arasından uzay yolcusu olma hakkını kazananları da tebrik ediyorum. 

Uzay yolcumuz bu görevde ıluslararası uzay istasyonda 14 gün kalacak. 13 farklı deney gerçekleştirecek. Uzay yolcumuzun uzayla buluşma zaman 2023'ün son çeyreği olarak planlanıyor.

Uzay yolcularımızı tanıma vakti geldi. 

Türkiye'nin ilk uzay yolcuları belli oldu. Alper Gezer Avcı ilk uzay yolcusu oldu. Yedek olarak seçilen Cihangir Atasever.

Aliyev'in konuşmasından öne çıkanlar şöyle;

Size kardeş ülke Azerbaycan'dan selamlar getirdim. 

Türkiye ve Azerbaycan dost, kardeş ülkedir.

Sayın Erdoğan’ın yanımızda olması bize güç verdi.

Kızıl Elma havada, Altay ve Togg burada, Anadolu denizde.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin