Sağlık personeli Büşra Durmaz'ın süt annelik yaptığı boş arazide bulunan Nisa bebek kurtarılamadı! Ölümün perde arkasında bakımevinde ihmal çıktı. 2 personel gözaltına alındı

Acil Tıp Teknisyeni Büşra Durmaz'ın 'Nisa Mihriban' ismini verdiği ve süt annelik yaptığı boş arazide bulunan bebek, sağlık durumunun kötüye gitmesi üzerine yoğun bakıma kaldırıldı. Tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Bebeğin annesi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ölümünün arkasında bakımevinde ihmal çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Sağlık personeli Büşra Durmaz'ın süt annelik yaptığı boş arazide bulunan Nisa bebek kurtarılamadı! Ölümün perde arkasında bakımevinde ihmal çıktı. 2 personel gözaltına alındı

Pendik'te boş bir araziye terk edilen 3 aylık bebeğin beyin ölümünün gerçekleştiği öğrenildi.

İstanbul Sağlık Müdürlüğü İl Ambulans Servisi Başhekimliği Pendik 11 No'lu Acil Yardım İstasyonu'nda Acil Tıp Teknisyeni olarak görev yapan 29 yaşındaki Büşra Durmaz, 29 Mart Salı günü Pendik'te boş araziye bırakılmış bir bebek ihbarına gitti.

Durmaz, bulduklarında aç olduğunu fark ettikleri bebeği emzirdi ve 3 aylık bebeğe kendi kızının ikinci adını verdi. Nisa Mihriban ismi verilen bebek, sağlık kontrollerinin ardından Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne götürüldü. Bir süre sonra sağlık durumu kötüye giden 'Nisa Mihriban' bebek yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındı. Bebeğin bu sabah saatlerinde beyin ölümü gerçekleştiği öğrenildi.

ÖLÜMÜNDE İHMAL ÇIKTI

TV100'den Devrim Tosunoğlu'nun edindiği bilgiye göre; Nisa bebeğin ölümünde ise bakımevinde ihmal çıktı. Nisa'nın ölümüyle ilgili iki görevli gözaltına alındı.

Bebeğe çocuk bakımevinde yanlış müdahale bulunulması nedeniyle yoğun bakıma alındığı iddia edildi. 

Sağlık personeli Büşra Durmaz'ın süt annelik yaptığı boş arazide bulunan Nisa bebek kurtarılamadı! Ölümün perde arkasında bakımevinde ihmal çıktı. 2 personel gözaltına alındı

Bebeğini terkeden Ebru S. ise gözaltına alındı emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

POLİS 'ANNEYİ' BULMAK İÇİN 60 GÜVENLİK KAMERASINI İNCELEDİ
Bebeği bırakan anneyi bulmak için polis ekipleri çalışma başlattı. Çalışmalar kapsamında İstanbul Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerince 60 güvenlik kamerası görüntüsünün izlendi. Ebru S.'nin Maltepe Huzurevi Metro İstasyonu'ndan metroya binerek Pendik durağında indiği bilgisi edinildi. Polis, şüpheli anne Ebru S.'nin taksiye binerek Kavakpınar Mahallesi'nde bebeği bıraktığını tespit etti.

Sağlık personeli Büşra Durmaz'ın süt annelik yaptığı boş arazide bulunan Nisa bebek kurtarılamadı! Ölümün perde arkasında bakımevinde ihmal çıktı. 2 personel gözaltına alındı - Resim : 2

Şüpheli anne Ebru S.'nin bebeğini terk ettikten sonra Tandoğan Caddesi'nde bir otomobile bindiği anların da güvenlik kamerasına yansıdığı öğrenildi. Polis plakadan otomobilin Gebze'de olduğunu tespit ederek şoför M.D.'yle iletişime geçti. M.D.'nin ifadesinde eskiden tanıdığı Ebru S. ile Pendik sahilde cinsel ilişkiye girdiğini ve ardından evine bıraktığını söylediği iddia edildi.

KASTEN ÖLDÜRMEYE TEŞEBBÜS SUÇUNDAN GÖZALTINDA
Polis ekipleri, şüpheli Ebru S.'yi  evinin önünde yakaladı. Savcılık talimatıyla şüpheli Ebru S.'nin "Kasten öldürmeye teşebbüs" ve "Terk" suçlarından gözaltına alındığı öğrenildi. 

SAVCI TUTUKLANMA TALEBİYLE MAHKEMEYE SEVK ETTİ

Pendik'te 3 aylık bebeğini sokakta terk ettiği gerekçesiyle gözaltına alınan  Ebru S. tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edildi.

TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Anadolu Sulh Ceza Hakimliği şüpheli anne Ebru S.'yi sevk edildiği suç maddesinden tutuklayarak cezaevine gönderdi.

BAKAN KOCA VE HASTANDEN AÇIKLAMA

Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliğinden yapılan açıklamada, Nisa Mihriban bebeğin, 3 gün önce kaldığı çocuk yuvasından ''kardio pulmoner arest'' sonucu kurum doktor ve hemşiresi refakatinde 112 ambulansıyla kalp ve solunum resüsitasyonu yapılarak saat 09.20'de hastanenin acil çocuk birimine getirildiği aktarıldı.

"Yapılan ilk muayene sonucunda aspire ettiği anlaşılan bebeğin kalbinin ve solunumunun olmaması üzerine hemen entübe edildiği, yaklaşık 30 dakika daha yapılan resüsitasyon neticesinde kalp atımlarının alınmaya başlandığı'' belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Çocuk yoğun bakım ünitesine yatırılarak solunum cihazına bağlanan Nisa bebeğin genel durumu ciddi olup, sedasyon ve anti ödem tedavisi altında takip edilmektedir. Durumunda bir iyileşme gözlenmeyen bebeğin beyin fonksiyonları detaylı olarak araştırılmakta olup, beyin ölümü açısından kesin sonuç daha belirlenmemiştir. Yapılacak yeni test ve tetkiklerin sonucunda Nisa bebek ile ilgili son durumun önümüzdeki 24-48 saat içinde netlik kazanması beklenmektedir."

BAKAN KOCA'DAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter'dan şu açıklamayı yaptı:

"ATT Büşra’nın adını koyduğu terk edilmiş NİSA BEBEK, yuvaya teslim edildikten bir süre sonra, hayati sağlık sorunları sebebiyle hastaneye kaldırıldı. Durumu Bakırköy Dr. Sadi Konuk Hastanesinde takip ediliyor. ATT Büşra ve Nisa bebeği evlat yerine koyan herkes adına üzgünüz."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin