Sağlık çalışanının burnunu kırmıştı. Mahkeme, saldırgana 2 yıl 2 ay hapis cezası verdi

Ümraniye Devlet Hastanesi'nde sağlık çalışanı Mustafa Yaşar'ın burnunu kırdığı gerekçesiyle yargılanan Hakan Coşkun'a verilen ceza belli oldu. Coşkun, 2 yıl 2 ay 7 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Google Haberlere Abone ol
Sağlık çalışanının burnunu kırmıştı. Mahkeme, saldırgana 2 yıl 2 ay hapis cezası verdi

Anadolu 16. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya sanık Hakan Coşkun katıldı. Duruşmada taraf avukatları hazır bulundu.

Duruşmada söz alan müşteki avukatı, "Sanığın, müvekkil Mustafa Yaşar'ı darbederek kemik kırığı ve kalıcı iz oluşturacak şekilde yaraladığı sabittir. Bu nedenle cezalandırılmasına ve indirim maddelerinin uygulanmamasına karar verilmesini talep ediyoruz" dedi.

Sanık avukatı ise, "Müvekkil eylemi, müştekinin kendisine karşı sarf ettiği küfürler nedeniyle ve zarar vereceğinden korkarak gerçekleştirmiştir. Öncelikle meşru müdafaa, mahkemenizce kabul edilmemesi halinde haksız tahrik hükümlerinin uygulanmasını, ayrıca daha önce sabıkası olmadığı ve sosyal durumu gözetilerek lehe olan hükümlerin uygulanmasını talep ederiz" diye konuştu.

Kararını açıklayan mahkeme, sanık Hakan Coşkun'u, "Kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten yaralama" suçundan 2 yıl 2 ay 7 gün hapsi cezasına çarptırdı. Mahkeme, sanık Hakan Coşkun'un, "Sağlık çalışanına yönelik tehdit" suçundan ise üzerine atılı suçu işlediği sabit olmadığından beraatine karar verdi.

İDDİANAMENİN İÇERİĞİ

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Hakan Coşkun'un sağlık çalışanı Mustafa Yaşar'ı 11 Şubat 2022 tarihinde darp ve tehdit ettiği belirtiliyor.

İddianamede Hakan Coşkun'un 'Sağlık çalışanına yönelik tehdit' ve 'Kasten yaralama' suçlarından 11 yıl 6 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılması isteniyor.

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin