Sağlık Bakanlığı 20 Eylül güncel koronavirüs tablosunu açıkladı

Sağlık Bakanlığı 20 Eylül Pazartesi 2021 güncel koronavirüs tablosunu açıkladı. Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı güncel koronavirüs tablosuna göre Türkiye genelinde son 24 saatte 231 kişi daha hayatını kaybetti, 27 bin 688 yeni koronavirüs vakası tespit edildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tabloyu artık farklı şekilde açıklayacaklarını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
Sağlık Bakanlığı 20 Eylül güncel koronavirüs tablosunu açıkladı

Sağlık Bakanlığı, günlük vaka ve vefatlarla birlikte aşılama oranlarının da yer aldığı tabloda değişikliğe gitti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Bugünden itibaren, il bazında, ilk doz yerine, en az iki doz aşı olanların oranlarını paylaşacağız. Aşılarımızı yaptırarak vaka sayılarını düşürelim, can kayıplarımızı azaltalım. İlk doz aşıda önemli bir mesafe kaydettik" dedi.

Sağlık Bakanlığı, Türkiye'nin günlük COVID-19 tablosunu açıkladı. 20 Eylül verilerine göre, 346 bin 435 test yapıldı.

VAKA VE VEFAT ARTTI

Son 24 saatte, 27 bin 688 yeni vaka tespit edildi. 27 bin 949 kişi de sağlığına kavuşurken corona nedeniyle bugün 231 kişi hayatını kaybetti.

Sağlık Bakanlığı 20 Eylül güncel koronavirüs tablosunu açıkladı

TABLO DEĞİŞTİ

Sağlık Bakanlığı, günlük vaka ve vefatlarla birlikte aşılama oranlarının da yer aldığı tabloda değişikliğe gitti. Yayımlanan yeni tabloda illerin iki doz aşı oranları yer aldı.

BAKAN KOCA’DAN AÇIKLAMA

Yeni tabloyu sosyal medya hesabından paylaşan Sağlık Bakanı Koca, “GÜNLÜK COVİD-19 TABLOMUZ DEĞİŞTİ. Bugünden itibaren, il bazında, ilk doz yerine, en az iki doz aşı olanların oranlarını paylaşacağız. Aşılarımızı yaptırarak vaka sayılarını düşürelim, can kayıplarımızı azaltalım. İlk doz aşıda önemli bir mesafe kaydettik” dedi.

İşte Bakan Koca'nın paylaşımı:

 DÜN VAKA VE VEFAT SAYISI KAÇTI?

Bakanlığın 19 Eylül verilerine göre, dün 338 bin 873 test yapılmıştı. Dün, 26 bin 398 vaka tespit edilirken, 213 kişi hayatını kaybetmiş ve 27 bin 160 kişi sağlığına kavuşmuştu.

Sağlık Bakanlığı 20 Eylül güncel koronavirüs tablosunu açıkladı - Resim : 2

YENİ TABLOYA GÖRE İŞTE TÜRKİYE'NİN 2 DOZ AŞILAMA HARİTASININ ÇÖZÜMLEMESİ

Sağlık Bakanlığı'nın paylaştığı haritada, 2. doz aşılamada hedef nüfusun yüzde 75 ve üzerinin aşılandığı iller mavi renkle gösteriliyor. Sağlık Bakanlığı'nın koronavirüs verilerine ilişkin yayınladığı tabloda yer alan bilgilere göre; 2. doz aşılamada yüzde 76,4 aşılama oranıyla Kırklareli birinci sırada yer alıyor. ‘Mavi iller’ listesinde Kırklareli'ni sırasıyla Muğla, Eskişehir, Çanakkale, Amasya, Edirne, Ordu, Balıkesir, Burdur ve İzmir izliyor. Yüzde 41,3 aşılama oranı ile Şanlıurfa ise son sırada bulunuyor.

2.doz aşılamada üç büyük ilde ise birinci sırada yüzde 73,7 ile İzmir, ikinci sırada yüzde 71,3 ile Ankara ve üçüncü sırada yüzde 64,9 ile İstanbul bulunuyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin