Sağlık Bakanı Koca'dan Kızılay Başkanı Kerem Kınık'a istifa çağrısı

Deprem döneminde çadır satışı ve kan ücreti alınmasıyla gündeme gelen Kızılay'a tepkiler dinmiyor. İktidar mensubu birçok isim Kızıla Başkanı Kerem Kınık'ın görevi bırakması konusunda hemfikir. Kızılay'ın tepki çekmesinin ardından ulusal kan stoğunda sıkıntılı dönem girilmişti. Yaşananlarla ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca çarpıcı bir değerlendirmede bulundu. Koca, Bir kişinin bile kan vermesini etkileyebilecek bir algıya sebep olabiliyorsak, orada durmamalıyız." dedi.

Google Haberlere Abone ol
Sağlık Bakanı Koca'dan Kızılay Başkanı Kerem Kınık'a istifa çağrısı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Üsküdar'da gençlerle buluştu. Bakan Koca'ya, deprem döneminde AHBAP'a çadır satması ve kan ücreti alınması ile gündeme gelen ve vatandaşların tepki olarak kan vermemesi sonrası ulusal kan stoğunda yaşanan sıkıntılar soruldu.

Bakan Koca gelen soruya şu yanıtı verdi:

Kızılay hizmet ediyor. Eyvallah. Bunda hiç şüphe yok. Gerçekten çok çalışan fedakar, cefakar kardeşlerimizin olduğunu biliyoruz. Ve memleketin bütün hastalarının sadece kan sorununu organize etmiş olması bile çok önemli bir ihtiyaç. Ama bazen algılar, olguların önüne geçiyor. Ve biz bu algıya sebep veriyor isek gereğini yapmalıyız. Bir kişinin bile kan vermesini, bir vatandaşımızın bile kan vermesini, kan ihtiyacı için kan vermesini etkileyebilecek bir algıya sebep olabiliyorsak, biz orada durmamalıyız. Kanaatim bu.

Koca'nın bu açıklaması Kızılay Başkanı Kerem Kınık'a istifa çağrısı olarak değerlendirildi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin