Sağlık Bakanı Koca açıkladı. Gazze'den 50 kişilik üçüncü tahliye yapılacak

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İsrail'in bombardımanı sonucu hastanelerin devre dışı kaldığı Gazze'den tahliyelerin süreceğini söyledi. Bakan Koca, 50 kişiden oluşan bir hasta listesi hazırladıklarını ve önümüzdeki günlerde Gazze'den üçüncü tahliyenin gerçekleşeceğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Sağlık Bakanı Koca açıkladı. Gazze'den 50 kişilik üçüncü tahliye yapılacak

Sağlık Bakanı Koca, İsrail'in bombardımanı altında olan Gazze'den önümüzdeki günlerde  üçüncü tahliyenin gerçekleşeceğini duyurdu.

Gazze'den  daha önce 88 hasta 62 refakatçı Türkiye'ye getirilmişti. Bakan Koca, tahliyelerin süreceğini söyledi. Koca, 50 kişiden oluşan bir hasta listesi hazırladıklarını ve önümüzdeki günlerde Gazze'den üçüncü tahliyenin gerçekleşeceğini bildirdi.

Bakan Koca, "İsrail, Filistin ve Mısırdan oluşan koordinasyon ekibi çalışıyor. Üçüncü tahliye önümüzdeki günlerde olabilir. Özellikle bebekler çocuklar ve yaralıları isteğimizde öncelikle mutabık kaldık. 50 kişilik bir liste üzerinde çalışılıyor." şeklinde konuştu. 

Gazze’den tahliye edilen 27 hasta ve 13 refakatçisi, 2 uçakla 15 Kasım'da Ankara’ya getirilmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gazze'den Türkiye'ye getirilen ve Ankara Bilkent Şehir Hastanesi'nde tedavi altına alınan kanser hastalarını ziyaret etmişti.

 

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin