Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan okullarda PCR testi açıklaması! 'Velilerden izin alınacak'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın dün yaptığı okullarda PCR testi açıklaması tartışma çıkarmıştı. Okullarda rastgele yapılacak PCR testlerinin çocukların psikolojisini bozacağı belirtilmişti. Bakan Koca'dan yeni açıklama geldi. Bakan Koca,"Belirtisiz vaka yaygınlığını anlayabilmek için sınırlı sayıda okulda yapılacak. Velilerimiz önceden bilgilendirilip onayları istenecek" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan okullarda PCR testi açıklaması! 'Velilerden izin alınacak'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün yaptığı açıklamada, pazartesinden itibaren okullarda rastgele koronavirüs taraması yapılacağını belirterek, "Öğretmenlerimiz arasında iki doz aşısını yaptıranların oranı yüzde 77. Yeni dönemde okulları kapatmak istemiyoruz çünkü elimizde aşı var, en fazla sınıf kapatılabilir" demişti.

PCR testi açıklaması tartışma çıkarmıştı. Okullarda rastgele yapılacak PCR testlerinin çocukların psikolojisini bozacağı belirtilmişti. Bakan Koca'dan yeni açıklama geldi.

Twitter hesabından açıklama yapan Bakan Koca PCR testi yapılmadan velilerin izninin alınacağını söyledi. Bakan Koca, "OKULLARDA PCR TESTİ? Belirtisiz vaka yaygınlığını anlayabilmek için sınırlı sayıda okulda yapılacak. Velilerimiz önceden bilgilendirilip onayları istenecek. PCR taraması, sağlıklı eğitim ortamının devamına ve olası hazırlığa yönelik. Çocuklarla, en deneyimli arkadaşlar buluşacak." dedi.

İşte o paylaşım:

 BAKAN ‘OKULLAR KAPANACAK MI’ SORUSUNU YANITLAMIŞTI

Sağlık Bakanı Koca, dünkü toplantıda ‘okullar kapanacak mı’ sorusuna verdiği yanıtta ise şunları söylemişti:

Yeni dönemde okulları kapatmak istemiyoruz. Çünkü artık elimizde aşı var. En fazla sınıf bu anlamda kapatılabilir ama onu da mümkün mertebe kapatmaktan yana değiliz.

Onun için önümüzdeki süreçte eğitimin aksamadan sürdürülmesinden ve vatandaşlarımızın toplumsal bağışıklık oluşması için aşılanma oranının yükseltmekten yanayız.

Aşılanma oranlarında önemli bir orana geldiğimizi ama halen toplumsal bağışıklığın oluşmadığını bunun için de tedbirlere devam edilmesi ve aşısını yaptırmayan, yaptıramayan vatandaşımızın aşılarını hızla yaptırmalarını toplumsal bağışıklık için önemli olduğunu söylüyorum.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin