Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan 4 ile teşekkür... 'Gözler Şırnak'ta'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Adana, Afyon, Kütahya ve Karabük'e Covid-19 Risk Haritasında mavi oldukları için teşekkür etti. Bakan Koca bir diğer paylaşımında, "Gözler Şırnak'ta" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan 4 ile teşekkür... 'Gözler Şırnak'ta'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, resmi Twitter hesabından aşılama ile ilgili son durum hakkında paylaşımda bulundu. Adana, Afyon, Kütahya ve Karabük'ün aşılama verilerini paylaşan Koca, bu illere Covid-19 Risk Haritasında artık düşük riskli iller arasında yerlerini aldıkları için teşekkür etti.

Koca'nın paylaşımı şu şekilde:

01 ADN MAVİ 03 AFY MAVİ 43 KTH MAVİ 78 KRB MAVİ Adana, Afyon, Kütahya ve Karabük, %75’in üzerine çıkan ilk doz aşı oranlarıyla Covid-19 Risk Haritasında artık düşük riskli iller arasında. Tüm Türkiye adına, bu dört ile teşekkürler. Aşıda daha yüksek hız bekliyoruz!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan 4 ile teşekkür... 'Gözler Şırnak'ta'

Yaptığı paylaşımda “Gözler Şırnak’ta” diyen Bakan Koca, kentin ilk doz aşı oranında bir haftada 7 ili geride bıraktığını ve mavi kategoriye çok yakın olduğunu belirtti.

Bakan Koca, mesajında “Yarın hısım akraba, gelin kayınvalide, baba oğul gidip aşılarımızı olalım. Gözler, Covid-19'a karşı elde edilecek sonuçta. Bizce bu iş Çarşambaya garanti olmalı” ifadelerine yer verdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan 4 ile teşekkür... 'Gözler Şırnak'ta' - Resim : 2
AŞILAMADA SON DURUM

En az 1 doz aşı olmuş 18 yaş üzeri nüfusu kapsayan verilere göre Türkiye’de 1. doz aşılama ortalama yüzde 77,22 oldu. 2. doz ortalaması yüzde 59,23 olurken, 1., 2. ve 3. doz aşısını olan vatandaş sayısı toplamda 93 milyon 318 bin 338’e yükseldi.

Bakanlığın tablosuna göre yüzde 94,2 ile Türkiye’de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Muğla’yı Çanakkale, Edirne, Kırklareli, Balıkesir, Amasya, Tekirdağ, Aydın, Yalova ve Antalya takip etti.

Yüzde 57 ile Türkiye’de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Şanlıurfa’yı sırasıyla Gümüşhane, Diyarbakır, Mardin, Muş, Bitlis, Bingöl, Batman, Bayburt ve Siirt takip etti.

"HELE HAYAT ARKADAŞINSA..."

"Bir hastanın iyileşmesini beklemek nasıl bir duygudur? Hele hayat arkadaşınsa!" diyen Bakan Koca şu videoyu paylaştı:

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin