Sağlık Bakanı Fahrettin Koca duyurdu. Gazze'ye yardım taşıyan gemi bu akşam hareket edecek

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Gazze’ye gönderilen yardımları taşıyan geminin saat 23.00 itibarıyla hareket edeceğini açıkladı. Türkiye daha önce de Gazze'deki kanser hastaları ve durumu acil olan yaralıların Türkiye'ye nakledileceğini açıklamıştı.

Google Haberlere Abone ol
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca duyurdu. Gazze'ye yardım taşıyan gemi bu akşam hareket edecek

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Gazze’ye gönderilen yardımları taşıyan geminin saat 23.00 itibarıyla hareket edeceğini açıkladı.

DAHA ÖNCE DE YARDIM YAPILMIŞTI

Gazze'deki kanser hastaları ve durumu acil olan yaralıların Türkiye'ye nakli planlanıyordu. Açıklamayı, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca pazar günü yaptı

Bakan Koca, konuya ilişkin Mısırlı mevkidaşı ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini söyledi. Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Koca, "Kanser hastaları ve durumu acil olanların ambulans uçaklar ve gemi hastanesi ile ülkemize transfer edilmesi konusunda karar birliğine varıldı." demişti.

İlk etapta, Türkiye-Filistin Dostluk Hastanesinde tedavi görmekte olan kanser hastaları başta olmak üzere, acil tedaviye ihtiyacı olan bine yakın hasta ve yaralının, Refah sınır kapısı üzerinden Mısır’a getirilmesi için çalışıldı.

Kaynak: İHA
Etiketler Koca Gemi yardım
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin