"Şafak Sezer'in şovu ne yapar?"

Milliyet Cadde yazarı, oyuncunun yeni başlayacak şov programını değerlendirdi.

Google Haberlere Abone ol
"Şafak Sezer'in şovu ne yapar?"

Sina Koloğlu, bugünkü köşesine Şafak Sezer'in sunacağı ve yeni sezonda Show TV'de başlayacak 'The Kumars at Number 42' şovunu taşıdı. 



İşte, Koloğlu'nun programın tutup tutmayacağına dair tahminlerinin bulunduğu o yazısı:



"ŞAFAK SEZER’İN ŞOVU NE YAPAR?



Şafak Sezer, Show TV’de şov - sitcom karışımı “The  Kumars At No: 42”nun yerli versiyonuyla ekrana gelecek. Ali  Eyüboğlu yazdı.  Peki bu format iş yapar mı?

Bazı isimler ekranda vazgeçilmezler listesindedir. Programının ya da dizisinin tutup tutmaması sorun değildir. Olmazsa, bir daha yaparlar; olmadı, yeni baştan denerler. Bu isimlerden biri Tayfun Güneyer... Şafak Sezer’le birliktelikleri “Türk Malı”nda çalışmıştı. Dizinin tekrarlarına denk gelince bir süre kaldığımı fark ettim.  Dolapta bekleyen yemeğin   lezzetinin daha güzel olduğuna inanırım. Gelelim bu yeni formata; ikili yine birlikte çalışıyor.



Her ülkede farklı bir köken



BBC yapımı “The Kumars at Number 42” bir dizi - şov karışımı... Kumarlar, Hint kökenli bir aile. Oğulları şov programı yapıyor, onlar da kendisine maydanoz oluyor. Her programa bir ünlü çıkıyor, doğaçlama şov yapıyorlar.



Benzerleri birçok ülkede farklı ailelerle yapıldı. ABD’de  Latin kökenli aileyle denendi. Tutmadı. Avustralya’da Yunan ailesi yapıldı, olmadı. NBC, formatı önce almak istedi sonra vazgeçti. En enteresanı Rusya’daki örneğinde yaşandı. Channel One kanalında yayınlanan versiyonda, bir Ermeni aile yer aldı. Fena halde eleştiri aldı,  4 bölüm dayanabildi.



Son olarak 2012 yılında İngiliz Sky 1 televizyonu yeniden Kumar Ailesi’ni canladırmak istedi. Sonra askıya aldı. Bu yapımın başarısı İngiltere’de oldu. Diğer “aileler”le pek başarı elde edemedi.



Bizdeki aile nereli olacak?



Bizde ‘köken’ sorunu olur!  “Bizimle alay  ediliyor” diyen  çıkabilir! “Dizilerde sorun olmuyor”  diyeceksiniz.  Böyle bir formatta özele inince dikkat çekecektir. Laz desen bir türlü, Kürt desen bir türlü, Çerkes desen  başka türlü. Umarım olmaz.  Ama olursa, şaşırmam."



Köşe yazısının tamamını okumak için tıklayınız.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin