Şafak Sezer, 'haftanın ünlüsü' oldu

PRNet A.Ş, geçtiğimiz hafta basında en çok bahsi geçen olay ve kişileri raporladı.

Google Haberlere Abone ol
Şafak Sezer, 'haftanın ünlüsü' oldu

22-28 Temmuz 2013 tarihleri arası yapılan araştırma sonuçlarına göre, “Haftanın En’leri” 5 başlık altında sıralandı;

 

HAFTANIN GÜNDEMİ “MERKEZ BANKASI FAİZİ ARTTIRDI”

Merkez Bankası, küresel para politikalarına ilişkin artan belirsizlik sebebiyle, yaklaşık iki yıl aradan sonra ilk kez faiz koridorunun üst bandında artışa gitmiş olması 116 haberde yer alarak haftanın bir numaralı gündem konusu oldu.

İspanya'nın kuzeybatısındaki Galiçya bölgesinde, meydana gelen tren kazasında 80 kişinin yaşamını yitirmesi 109 habere konu olarak bu hafta gündemin ikinci sırasına yerleşti.



İngiliz Kraliyet ailesinin heyecanla beklenen bebeği dünyaya geldi. Cambridge Dükü William ile eşi Kate'in bebekleri 108 haberle geçen haftanın 3. gündem maddesiydi.



Çalıştığı Muğla’nın Bodrum İlçesi’ndeki bir okulun bahçesindeki 8.5 metre derinliğindeki izolasyon çukurunda meydana gelen göçüğün altında, yaşamını yitiren Milli atlet 29 yaşındaki Murat Karabaş 78 haberle PRNet haftanın gündeminde 4. sıradaydı.



ÖSYM, Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) puanlarına göre üniversite yerleştirme sonuçlarına göre 109 bin boş kontenjan olması 47 haberle PRNet “Haftanın En’leri” listesinde beşinci sırasında yer aldı.



HAFTANIN ÜNLÜSÜ “ŞAFAK SEZER



Gezi parkı olayları ile ilgili olarak yaptığı açıklamalar ile Şafak Sezer 107 habere konu olarak,  haftanın ünlüsü olarak ilk sıraya yerleşti. Fazıl Say, 95 haberle 2. sırada yer alırken, Sezen Aksu ise 80 haberle 3.sırada yer alarak haftanın en çok konuşulan isimleri oldu. Sezen Aksu’yu 78 haberle Serdar Ortaç takip ederken, Cem Yılmaz 76 haberle PRNet “Haftanın En’leri” listesinin beşinci sırasında yer aldı.



HAFTANIN SİYASETÇİSİ “RECEP TAYYİP ERDOĞAN”



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 6.330 haberle haftanın en çok haber olan siyasetçisi oldu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 727 haberle 2.sırada yer aldı. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu 547 haberle 3. sıraya, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç 427 haberle 4.sıraya yerleşti. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ise 378 haber yansımasıyla PRNet “Haftanın En’leri” listesinin siyasetçiler bölümüne son sırasından giriş yaptı.

 

HAFTANIN SPOR ADAMI “AZİZ YILDIRIM ”



Fenerbahçe Spor Kulübü’nün eski başkanı Aziz Yıldırım 444 haberle spor gündeminin ilk sırasına yerleşti. Fenerbahçe’nin yeni Teknik Direktörü Ersun Yanal 400 haberle 2. sırada yer alırken, Galatasaray Spor Kulübü Teknik Direktörü Fatih Terim 353 habere konu olarak Yanal’ı takip etti. Haftanın 4. medyatik spor adamı 332 haberle Beşiktaş Spor Kulübü Başkanı Fikret Orman oldu. Kayserispor Kulübü Başkanı Recep Mamur ise 266 haberle PRNet “Haftanın En’leri” listesine beşinci sıradan giriş yaptı.

 

HAFTANIN SPORCUSU “TOLGA ZENGİN”



Beşiktaş  ile 4 yıllık anlaşma yapan Milli kaleci Tolga Zengin 412 haberle haftanın en çok konuşulan futbolcusu oldu. Galatasaray’ın futbolcusu Didier Drogba 320 haberle 2. sırada yer aldı. Galatasaray’ın oyuncusu Wesley Sneijder 319 haberle 3.sırayı oluşturdu.  Galatasaray’ın oyuncusu Felipe Melo 274 haberle 4. sıraya yerleşti. Fenerbahçe’nin futbolcusu Alper Potuk 156 haberle PRNet “Haftanın En’leri” listesine beşinci sıradan giriş yaptı.




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin