Şafak baskını manşetlerde!

İstanbul'da düzenlenen 'paralel yapı' operasyonunu hangi gazete nasıl gördü?

Google Haberlere Abone ol
Şafak baskını manşetlerde!

İstanbul'da düzenlenen 'paralel yapı' operasyonu kapsamında aralarında emniyet mensuplarının da bulunduğu bazı kişiler gözaltına alındı.



Salı günü sahur saatlerinde başlatılan operasyonda gözaltına alınan şüpheliler arasında polis memurlarının da bulunduğu, 200'e yakın adreste arama yapıldığı öğrenildi. Resmi kıyafetli bir polisin de aralarında bulunduğu şüpheliler, evlerinde yapılan aramaların ardından Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi.



İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyonda gözaltına alınan şüpheliler, kontrolün ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Yerleşkesi'ne getirildi. Şüphelilerin, "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yasa dışı dinleme yapmak ve sahtecilik" suçlarına karıştıkları iddia edildi. Aralarında polis lojmanlarının da yer aldığı çok sayıda adreste arama yapıldığı belirtildi.



Eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Ö.K. gözaltına alındı



Operasyon kapsamında eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Ö.K. gözaltına alındı. Polisler tarafından evinden alınan Ö.K. doktor kontrolü için Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi. Ö.K, 17 ve 25 Aralık operasyonları sırasında İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü görevini yürütüyordu. 



Bu arada, operasyonda gözaltına alınan polislerin, Halkalı ve Alibeyköy'deki polis lojmanlarında bulunan evlerinde aramaların sürdüğü bildirildi.



Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğünde görevli 2 polis memuru gözaltında



İstanbul'da düzenlenen "paralel yapı" operasyonu kapsamında Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğünde görevli 2 polis memuru gözaltına alındı.



Operasyon kapsamında İl Emniyet Müdürlüğünde şube müdürü M.Ç Ankara'da, Diyarbakır'ın Hazro ilçesinde görevli polis memuru İ.A da görev yaptığı Hazro'da gözaltına alındı.



M.Ç ve İ.A'nın operasyonun yürütüldüğü İstanbul'a gönderileceğini öğrenildi.



Operasyona bugünkü gazete manşetlerinde geniş yer verildi.



"Şafak operasyonu manşetlerde!" Galerisine Göz At


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin