Sadece erkekleri öldüren virüs bulundu. Tesadüfen keşfedilen bu virüs sadece erkek tırtılları öldürüyor: 13 nesilde sadece 3 tanesi yaşayabildi

Japonya'daki Minami Kyushu Üniversitesi'nde görevli bilim insanları çok önemli bir keşfe imza attı. Üniversitede görevli bilim insanları tarafından tesadüfen keşfedilen virüs sadece erkek tırtılları öldürüyor.

Google Haberlere Abone ol
Sadece erkekleri öldüren virüs bulundu. Tesadüfen keşfedilen bu virüs sadece erkek tırtılları öldürüyor: 13 nesilde sadece 3 tanesi yaşayabildi

Japonya'da bulunan Minami Kyushu Üniversitesi'nde çok ilginç bir keşfe imza atıldı. Uzun süren çalışmalar sonrası bulunan bir virüs ve DNA'sı üzerinde yapılan incelemeler sonucu söz konusu virüsün sadece erkek cinsi tırtılları öldürdüğü tespit edildi. Söz konusu araştırma ile ilgili yorum yapan Japonya Ulusal Tarım ve Gıda Araştırma Örgütü söz konusu virüsün zararlı böcek popülasyonunu azaltmada etkili olacağı konusunda görüş verdi.

Japon basınında yer alan habere göre Minami Kyushu Üniversitesi'nde bir virüsün DNA'sı ve davranışları üzerinde detaylı bir inceleme yapıldığında ilginç bir detay ortaya çıktı. Yapılan tırtıl üzerindeki çalışmalarda, bu virüsün sadece erkek tırtılları öldürme özelliğinin olduğu tespit edildi

ERKEK KATİLİ VİRÜS

Üniversitede görevli araştırma teknisyeni Misato Terao, virüsü tesadüfen keşfettiklerini açıkladı. Terao, üniversitenin terasında dolaşırken tırtılların bitkileri farklı bir şekilde kemirdiğini fark etti. Bu tırtılları böcek fizyoloğu uzmanı Yoshinori Shintani'nin laboratuvarına bırakan Terao, Shintani'nin yaptığı çalışmalarda tırtılların çoğunun ilginç bir şekilde dişi olduğunu keşfetti.

Shintani, laboratuvarda erkek tırtıllarla çiftleşmelerini sağladıktan sonra, 13 nesil boyunca sadece 3 erkek tırtılın hayatta kaldığını belirledi. Shintani, bu durumun 'Erkek Katili' bir virüsün varlığını gösterdiğini tespit etti.

Japonya Ulusal Tarım ve Gıda Araştırma Örgütü'nden araştırmacı ve çalışmanın yazarlarından biri olan Daisuke Kageyama, gelecekte benzer vakaların daha fazla keşfedilmesini umduklarını belirtti. Bu keşif, zararlı böcek popülasyonunu kontrol altına almak adına yeni bir potansiyel yöntem olarak değerlendirilebilir.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin