Sadece biber ile dünyanın en lezzetli kahvaltılığını yapabilirsiniz: Hem pratik hem de lezzetli. Sütlü biber kavurması nasıl yapılır?

Hem pratik hem de farklı bir kahvaltılık tarif hazırlamak istiyorsanız bu biberli kavurma tarifi tam size göre. Kısa süre içerisinde hazırlayabileceğiniz bu lezzete hayran kalacaksınız...

Google Haberlere Abone ol
Sadece biber ile dünyanın en lezzetli kahvaltılığını yapabilirsiniz: Hem pratik hem de lezzetli. Sütlü biber kavurması nasıl yapılır?

Kahvaltıların yıldızı olmaya aday bu biberli kavurmayı mutlaka deneyin. Lezzeti ve kıvamı bir harika...

Malzemeler;

10-15 adet yeşil biber
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt (200 ml)
Yarım çay kaşığı tuz

Üzeri için;

1 tatlı kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

Yapılışı;

İlk olarak 10 ile 15 adet biberi güzelce yıkayalım ve saplarını bir güzel keselim. Yıkama ve kesme işleminin ardından, eşit parçalarda biberleri doğrayalım.

Biberleri eşit bir şekilde doğradıktan sonra soteleme işlemini gerçekleştireceğimiz tavanın içerisine 2 - 3 yemek kaşığı sıvı yağ alalım.

Sıvı yağın ardından içerisine doğradığımız biberleri ilave edelim. Akabinde diri kalacak şekilde soteleme işlemini başlatalım.

Soteleme işlemini gerçekleştirdikten sonra içerisine 1 yemek kaşığı kadar un ilavesinde bulunalım ve unu birkaç dakika kadar kavuralım.

Unu güzelce kavurduktan sonra içerisine 1 su bardağı sütü ekleyelim ve yarım çay kaşığı tuz ekleyerek güzelce karıştıralım.

Bu noktada topaklanma problemi ile karşı karşıya kalmamak için sürekli olarak karıştırmak son derece önemli.

Bu esnada başka bir tavanın içerisinde 1 yemek kaşığı kadar tereyağını eritelim. Eriyen tereyağının içerisine 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biberi ekleyerek karıştıralım.

Tereyağını kızdırdıktan sonra biberimizin üzerine döküp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin