Sadece 5 dakikada pastanız hazır: Az malzemeyle çok lezzet yakalayabilirsiniz. Piramit şeklinde mozaik pasta nasıl yapılır?

Hem lezzetli hem de çok pratik pasta yapabilmeniz mümkün. İşte gerekli olan malzemeler...

Google Haberlere Abone ol
Sadece 5 dakikada pastanız hazır: Az malzemeyle çok lezzet yakalayabilirsiniz. Piramit şeklinde mozaik pasta nasıl yapılır?

Sadece 5 dakikada çayın ya da kahvenin yanına tatlınız hazır. Evde bu malzemeleri bulunan herkes denesin. Lezzeti enfes...

Malzemeler;

2 paket petibör bisküvi (400 g)

2 yemek kaşığı toz şeker

3 yemek kaşığı kakao

1 su bardağı süt (200 ml)

50 gram tereyağı

Yapılışı;

İlk olarak uygun boylardaki br kasenin içerisinde 400 gram kadar petibör bisküviyi elimizle kıralım.

Kırma işlemini tamamladıktan sonra ayrı bir kasenin içerisine  1 su bardağı sütü alalım. Sütün ardından içerisine 50 gram eritilmiş tereyağı, 3 yemek kaşığı kakao ve 2 yemek kaşığı toz şeker ekleyerek güzelce çırpalım.

Çırpma işlemini tamamladıktan sonra kırdığımız bisküvileri ilave edelim. Bisküvileri ilave ettikten sonra tüm bisküvileri sosa bulayacak şekilde güzelce karıştıralım.

Her bir yanını sosa buladığımız bisküvileri stres film üzerine alalım ve stres filmi sıkıca kapatalım. 

Stres film ile kapattıktan sonra üçgen şeklini verelim. Piramit şeklini verdiğimiz tatlımızı en az 2 saat olacak şekilde buzdolabına kaldıralım.

Pastanın donması lezzetinin çok daha yüksek olmasını sağlayacak. Donma işlemi de tamamlandıktan sonra dilimleyip dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin